Logo

Σκάνδαλο Novartis: Ο Μιχάλης Καλογήρου κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου



 
 

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου, κατέθεσε την Πέμπτη στους  αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, Ε. Ζαχαρή και Λ. Σοφουλάκη, που διενεργούν την έρευνα για τις καταγγελίες περί παρεμβάσεων στη διερεύνηση του σκανδάλου Novartis. 

Ο κ. Καλογήρου κλήθηκε να καταθέσει μετά τις  αναφορές του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή σχετικά με την πραγματοποίηση συνάντησης στο υπουργείο κατά τη διάρκεια της θητείας του με θέμα την απομάκρυνση της εισαγγελέως διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη.

Τότε είχε απαντήσει ότι η μόνη ενημέρωση που είχε από τον αντιεισαγγελέα που χειριζόταν την υπόθεση Novartis ήταν μόνο «η άποψή του σε σχέση με δημοσιεύματα, καθώς και η προσωπική του νομική άποψη σχετικά με τη μελλοντική συγχώνευση των ειδικών εισαγγελιών».

Θα πρέπει εδώ να σημειωθεί ότι η πρώην επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου, η οποία σύμφωνα με τον κ. Αγγελή συμμετείχε στην επίμαχη συνάντηση, κατά την κατάθεσή της την Τετάρτη στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου φέρεται να διέψευσε τους ισχυρισμούς του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου. 

Για αύριο Παρασκευή έχει κληθεί να καταθέσει στους αντεισαγγελείς Α.Π. ο  υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης,  για τον οποίο ακόμα η Εισαγγελία Διαφθοράς δεν έχει αποφανθεί για την αρχειοθέτηση ή μη της δικογραφίας που τον αφορά σε σχέση με την Novartis.

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 24-10-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά