Logo

Στην Αθήνα η δίκη για το βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη



 
 

Στην Αθήνα θα διεξαχθεί η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση του βιασμού και της δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη.

Όπως μεταδόθηκε από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, η δίκη των δύο κατηγορουμένων θα έπρεπε να διεξαχθεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Δωδεκανήσου στη Ρόδο, όπου τελέστηκαν οι εγκληματικές πράξεις που συγκλόνισαν το Πανελλήνιο.  

Ο εισαγγελέας Εφετών Δωδεκανήσου, ωστόσο, δεν συμφωνεί να γίνει η δίκη στη Ρόδο, για λόγους ασφαλείας.  Για το λόγο αυτό ζήτησε εγγράφως η εκδίκαση της υπόθεσης να γίνει στην Αθήνα, υποστηρίζοντας ότι τυχόν διεξαγωγή της ακροαματικής διαδικασίας στην Ρόδο θα διασαλεύσει την καθημερινότητα της ζωής στο νησί.

Χαρακτηριστικά στο αίτημά του αναφέρει ότι «υπάρχουν σοβαρότατοι λόγοι διασάλευσης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας, αν η υπόθεση δικαστεί στη Ρόδο».

Δηλαδή, ο εισαγγελικός λειτουργός θεωρεί ότι επικρατεί οργή στην τοπική κοινωνία για τον ομαδικό βιασμό και την αποτρόπαια δολοφονία της φοιτήτριας, με αποτέλεσμα οι κατηγορούμενοι να κινδυνεύουν με λιντσάρισμα. 

 Το αίτημα του εισαγγελέα Εφετών Δωδεκανήσου έγινε δεκτό και η δίκη αναμένεται να προσδιοριστεί  σε σύντομο χρονικό διάστημα και να εκδικαστεί σε πρώτο και δεύτερο βαθμό, στα δικαστήρια της Αθήνας.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 30-10-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά