Logo

Σκάνδαλο Novartis: Δίωξη κατά του Ανδρέα Λοβέρδου για δωροληψία κατ' εξακολούθηση παρήγγειλε η Ελένη Τουλουπάκη



 
 

Με παραγγελία της επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας ζητείται η άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του Ανδρέα Λοβέρδου για το σκάνδαλο NOVARTIS.

Σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία η δίωξη αφορά το αδίκημα της δωροληψίας πολιτικού προσώπου κατ' εξακολούθηση. 

Η εντολή της κ. Τουλουπάκη σε βάρος του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ έρχεται μετά την απόφαση της Βουλής στις αρχές Οκτωβρίου για άρση της ασυλίας του - την οποία είχε ζητήσει και ο κ. Λοβέρδος- και βασίζεται στο πόρισμα της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς που διερεύνησε τα πεπραγμένα του πρώην υπουργού Υγείας κατά το διάστημα 2011-2012. 

Σύμφωνα με το επίμαχο πόρισμα, που είχε διαβιβαστεί από τον περασμένο Απρίλιο από την Εισαγγελία Διαφθοράς στη Βουλή,  ο πρώην υπουργός Υγείας κλήθηκε για εξηγήσεις αναφορικά με το χρονικό διάστημα από τον Απρίλιο 2011 έως τον Μάιο του 2012 και για τις τιμολογήσεις- κοστολογήσεις τεσσάρων φαρμάκων της Novartis [Gilenya, Tasigna (των 150 mg και 200 mg) και Lucentis].

Η κατηγορία, σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας της Εισαγγελίας Διαφθοράς, βασίζεται  σε καταθέσεις μαρτύρων, χειρόγραφες σημειώσεις και σε εικονικά τιμολόγια προς τρεις ραδιοφωνικούς σταθμούς που εκδόθηκαν από συγκεκριμένη διαφημιστική εταιρεία.  Τα τέσσερα φάρμακα διατέθηκαν στην ελληνική αγορά σε τιμές αρκετά πιο υψηλές σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, με αποτέλεσμα να αυξηθεί αισθητά ο τζίρος της φαρμακοβιομηχανίας.

Α. Λοβέρδος: Αμετανόητοι σκευωροί 

Ο κ. Λοβέρδος από την πλευρά του  αρνείται την οποιαδήποτε εμπλοκή του σε επιλήψιμες πράξεις σε σχέση με την υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας και έχει προβεί σε νομικές ενέργειες κατά των εισαγγελέων Διαφθοράς.

Μάλιστα, σχολιάζοντας την παραγγελία της κ Τουλουπάκη δήλωσε: «Εκείνοι που διέπραξαν κακουργηματική κατάχρηση εξουσίας, έβγαλαν σήμερα μόνοι τους και το τελευταίο προσωπείο. Αμετανόητοι σκευωροί. Θα τιμωρηθούν για τα κακουργήματά τους όπως ο ποινικός κώδικας ορίζει».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 12-11-2019 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά