Logo

Σκάνδαλο Siemens: Έπαυσε η ποινική δίωξη για τον Θ. Τσουκάτο - Ένοχοι Μ. Χριστοφοράκος και άλλοι 21



 
 

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας εξέδωσε την Τρίτη την απόφασή του για το σκάνδαλο των «μαύρων ταμείων» της Siemens και τη σύμβαση 8002/1997 για την προμήθεια ψηφιακών κέντρων του ΟΤΕ, 13 χρόνια μετά την έναρξη της εισαγγελικής έρευνας για την υπόθεση.

Σύμφωνα με την ετυμηγορία του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου επί της ενοχής, από τους 54 κατηγορούμενους ένοχοι κρίθηκαν 22. Πρόκειται για πρώην στελέχη της Siemens, Hellas,  πρώην στελέχη του ΟΤΕ και τραπεζικά στελέχη

Ανάμεσά τους οι  Μιχάλης Χριστοφοράκος, Χρήστος Καραβέλας, Πρόδρομος Μαυρίδης και τα πρώην στελέχη της Siemens Γερμανίας, Χάϊνριχ Φον Πίρερ, Μίκαελ Κουτσενρόιτερ, Ράιχαντ Σίκατζεκ, ο Αλέξανδρος Αθανασιάδης, Φάνης Λυγινός και Ζαν Κλωντ Όσβαλντ( ο οποίος καταζητείται, καθώς έσπασε το «βραχιολάκι» και εξαφανίστηκε),  για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα κατ´ επάγγελμα (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος).

Απαλλάχθηκαν,  λόγω παραγραφής,  ο Θεόδωρος Τσουκάτος και άλλοι 27, καθώς το δικαστήριο έπαυσε την ποινική δίωξη για την δωροδοκία μετά και από εισήγηση της εισαγγελέως της έδρας καθώς ενέταξε το αδίκημα στο νομοθετικό πλαίσιο που αφορά τη δωροδοκία στον ιδιωτικό τομέα.

Οι αθώοι 

Πέντε κατηγορούμενοι και συγκεκριμένα οι: Νικόλαος Μανασής,Σάββας Γιαννακάκης, Αθανάσιος Ράμμος, Βασίλης Τυρογαλάς, Εμμανουήλ Παπαδογιαννάκης, κηρύχθηκαν αθώοι.

Σημειώνεται, ότι την ερχόμενη Παρασκευή αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση επί των ποινών για τους 22 κατηγορούμενους που κρίθηκαν ένοχοι.

Μέχρι τότε οι καταδικασθέντες παραμένουν ελεύθεροι.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 19-11-2019 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά