Logo

Δύο στη φυλακή για την άγρια δολοφονία 37χρονου στο Τυμπάκι Ηρακλείου



 
 

Δύο από τους δράστες της άγριας συμπλοκής που οδήγησε στη δολοφονία ενός 37χρονου Πακιστανού και στον σοβαρό τραυματισμό ενός 29χρονου ομοεθνή του κρίθηκαν την Παρασκευή προφυλακιστέοι μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή Ηρακλείου.

Για την φονική συμπλοκή που σημειώθηκε το βράδυ της περασμένης Τρίτης στο Τυμπάκι Ηρακλείου συνελήφθησαν συνολικά 17 άτομα, μεταξύ των οποίων και ένας ανήλικος, τα οποία οδηγήθηκαν την Παρασκευή ενώπιον του ανακριτή.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των απολογιών ο ανακριτής, με τη σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου εισαγγελέα, έκρινε προφυλακιστέους τον ανήλικο έναν 31χρονο Πακιστανό ενώ άφησε ελεύθερους με περιοριστικούς όρους τους υπόλοιπους κατηγορουμένους. 

Όπως προκύπτει από τη δικογραφία, τα μέλη της μεγάλης παρέας των Πακιστανών το μοιραίο βράδυ είχαν δώσει ραντεβού θανάτου, σε κεντρικό δρόμο της περιοχής του Τυμπακίου, προκειμένου να λύσουν τις διαφορές που είχαν για τα μεροκάματα. Όλοι τους κρατούσαν καδρόνια, μαχαίρια, έως και σκεπάρνι.   Το αποτέλεσμα ήταν ο  37χρονος να δεχθεί μαχαιριά στο στήθος και να αφήσει την τελευταία του πνοή ενώ παράλληλα ένας 29χρονος δέχθηκε πολλά χτυπήματα στο κεφάλι. Στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ που παρέλαβαν τον 29χρονο και τον μετέφεραν αρχικά στο Κέντρο Υγείας Μοιρών και στη συνέχεια στο ΠΑΓΝΗ.

Μετά την άγρια συμπλοκή οι συμμετέχοντες έφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Οι άνδρες της αστυνομίας που κλήθηκαν στην περιοχή ξεκίνησαν τις έρευνες και μέσα σε λίγες ώρες κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν τους δράστες. 

Σκηνές βίας καταγράφηκαν καρέ-καρέ από κάμερα ασφαλείας 

Όπως αναφέρει η εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ, κάμερα  ασφαλείας έχει καταγράψει καρέ-καρέ τις ασύλληπτες σκηνές βίας που εκτυλίχθηκαν στο Τυμπάκι μεταξύ πολυμελών ομάδων Πακιστανών εργατών με φόντο τον έλεγχο των μεροκάματων, τη μη καταβολή μισθωμάτων για τα ενοίκια αλλά και… σεξουαλικής φύσεως ζητήματα. 

Τη νύχτα εκείνη στο Τυμπάκι δρόμοι βάφτηκαν κόκκινοι από το αίμα που έρεε λόγω της έντονης βροχόπτωσης, όπως περιγράφεται χαρακτηριστικά στη δικογραφία.

Οι περίοικοι σε καταθέσεις που περιλαμβάνονται στη δικογραφία περιγράφουν τον τρομο που βίωσαν, σπεύδοντας να κλειδαμπαρωθούν στα σπίτια τους, καλώντας την Αστυνομία.

Όπως λένε από  διαφορετικούς δρόμους ξεπρόβαλαν  μικροί «στρατοί» μαινόμενων Πακιστανών, εξοπλισμένων με καδρόνια, σφυριά, σκεπάρνια κλπ. Και όλοι κατευθύνονταν  στο σημείο της συμπλοκής.

Αστυνομικός: «Επικρατεί ο απόλυτος πανικός»

Η εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ επισημαίνει ότι ιδιαίτερα διαφωτιστική είναι η κατάθεση αστυνομικού της Ασφάλειας Ηρακλείου μετά από την επισκόπηση του υλικού κάμερας ασφαλείας ψητοπωλείου.

Όπως προκύπτει από το οπτικό υλικό ο 37χρονος που έπεσε νεκρός ήταν εκείνος που πρωτοεμφανίστηκε στο σημείο της συμπλοκής, κρατώντας ένα τσεκούρι στο χέρι και πετώντας πέτρα προς το σπίτι πρώτου ορόφου όπου διέμεναν Πακιστανοί της άλλης ομάδας.

Ο 37χρονος ακολουθείται από άλλους συμπατριώτες του, οι οποίοι επίσης κρατούν καδρόνια και λοστούς. Προκαλούν τους Πακιστανούς που βρίσκονται στο σπίτι του πρώτου ορόφου. Εκσφενδονίζονται αντικείμενα.

Από την άλλη πλευρά καταφθάνουν και άλλοι «οπλισμένοι».

«Άρχισαν να διαπληκτίζονται φραστικά, ακολούθησαν κάποια σπρωξίματα μεταξύ τους και πολύ σύντομα άρχισαν να χτυπούν ο ένας τον άλλον με τα αντικείμενα που κρατούσαν. Κατάφεραν χτυπήματα με δύναμη και μίσος χωρίς κανείς να υπολογίσει τις σωματικές βλάβες που θα επιφέρει. Επικρατεί ένας απόλυτος πανικός και όλοι χτυπούσαν αδιακρίτως», αναφέρει ο αστυνομικός. 

Από τη δικογραφία προκύπτει ότι ο 37χρονος χτυπήθηκε μαζικά από συμπατριώτες του με απύθμενο μίσος με ό,τι κρατούσε ο καθένας. Με μαχαίρι, τσεκούρι, πέτρα, καδρόνια.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 29-11-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά