Logo

Σε δίκη έμπορος κρεάτων για τη δολοφονία του κτηνοτρόφου Δημήτρη Γραικού



 
 

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, θα καθίσει 46χρονος έμπορος κρεάτων για τη δολοφονία του 59χρονου κτηνοτρόφου Δημήτρη Γραικού σε κτηνοτροφική μονάδα στη Θεσσαλονίκη.

Με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ο 46χρονος έμπορος κρεάτων θα δικαστεί για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, περιύβριση νεκρού και κλοπή.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα ίχνη του άτυχου κτηνοτρόφου Δημήτρη Γραικού είχαν χαθεί από το Νοέμβριο του 2016. Τελευταία φορά τον είχαν δει σε σφαγείο της Χαλάστρας.

Από τότε επί 2,5 χρόνια δεν υπήρχε κανένα "φως" στην εξαφάνιση του, μέχρι τον περασμένο Μάιο όταν εντοπίστηκε το πτώμα του θαμμένο κοντά σε κτηνοτροφική μονάδα στο Ανατολικό Θεσσαλονίκης.

Η επιμονή του Εισαγγελέα οδήγησε στην εξιχνίαση

Η υπόθεση θα είχε μπει στο αρχείο χωρίς να βρεθεί το πτώμα αλλά και ο δολοφόνος, αλλά ο Εισαγγελέας Εφετών Βασίλης Φλωρίδης είχε ζητήσει να διενεργηθεί νέα έρευνα.

Τότε οι αστυνομικοί της Ασφάλειας "επιστράτευσαν" επιστήμονες του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Γεωφυσικής του ΑΠΘ οι οποίοι “σάρωσαν” με ειδικά μηχανήματα την περιοχή γύρω από την κτηνοτροφική μονάδα, εντοπίζοντας αρχικά θαμμένο το αγροτικό αυτοκίνητο του 59χρονου και στη συνέχεια, σε άλλο σημείο, τη σορό του.

Το πτώμα έφερε κακώσεις από αλλεπάλληλα χτυπήματα.

Έτσι οι αστυνομικοί έφτασαν στη σύλληψη του δράστη. Στην απολογία του στον ανακριτή, ο 46χρονος έμπορος κρεάτων υποστήριξε ότι δεν ήθελε να τον σκοτώσει. Παραδέχθηκε ότι είχε προηγηθεί συμπλοκή με το θύμα, αλλά απέδωσε το θάνατο του σε ...ατύχημα. Όπως είπε, όταν διαπίστωσε το θάνατο του Γραικού πανικοβλήθηκε και αποφάσισε να θάψει το πτώμα του.

Στην απολογία του στον Ανακριτή, επιβεβαίωσε ότι προηγήθηκε οικονομική συναλλαγή με τον κτηνοτρόφο η οποία αφορούσε αγοραπωλησία ζώων, αλλά αρνήθηκε ότι είχε οικονομική διαφορά με το θύμα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 11-12-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά