Ο Αρτέμης Σώρρας παραμένει στη φυλακή, καθώς το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τον καταδίκασε την Παρασκευή σε ποινή κάθειρξης 6 ετών για απόπειρα απάτης σε βάρος του δημοσίου χωρίς να χορηγήσει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεσή του.
Παράλληλα, το δικαστήριο υιοθέτησε την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας και απάλλαξε τους 22 συγκατηγορούμενούς του από τις κατηγορίες που αντιμετώπιζαν, είτε ομόφωνα, είτε κατά πλειοψηφία.
Η αγόρευση της εισαγγελέως
Την καταδίκη του Αρτέμη Σώρρα μόνο για το αδίκημα της απόπειρας απάτης σε βάρος του Δημοσίου, προηγουμένως η εισαγγελέας της έδρας που δίκασε τον ιδρυτή της Ελλήνων Συνέλευσις μαζί με ακόμα 22 κατηγορούμενους.
Στην αγόρευση της η εισαγγελική λειτουργός πρότεινε την απαλλαγή των υπολοίπων 22 κατηγορουμένων από όλες τις κατηγορίες, κρίνοντας ότι η απόπειρα απάτης τελέσθηκε μόνο από τον Αρτέμη Σώρρα, χωρίς τη συνδρομή κάποιας εγκληματικής οργάνωσης.
«Ο Αρτέμης Σώρρας κατά μόνος, καθώς μόνος αυτός υπέβαλε την πρόταση για τη δανειοδότηση της χώρας, παρέστησε ψευδή γεγοτότα προκειμένου να αποκομίσει περιουσιακό όφελος. Να κριθεί ένοχος για απόπειρα απάτης κατά του Δημοσίου, καθώς δεν ολοκληρώθηκε η πράξη, ανεξάρτητα της βούλησής του, επειδή δηλαδή διαπιστώθηκε το ψευδές των ισχυρισμών του» ανέφερε η Εισαγγελέας της Έδρας. Επίσης, υποστήριξε πως δεν προέκυψε ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
Για το λόγο αυτό πρότεινε την απαλλαγή του για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και ξεπλύματος μαύρου χρήματος.
Όπως είπε, ο Αρτέμης Σώρρας κατέθεσε στην Τράπεζα της Ελλάδος αίτηση δανειοδότησης της χώρας με 600 δισεκατομμύρια δολάρια, με επιτόκιο 0,5% και αποπληρωμή τα 100 έτη, εφόσον υπήρχε εγγύηση με ομόλογα ελληνικού Δημοσίου.
Από την έρευνα που έγινε από τις δημόσιες υπηρεσίες προέκυψε ότι πρόκειται περί απάτης του ιδρυτή της Ελλήνων Συνέλευσις. Μάλιστα, από το υπουργείο Οικονομικών διαπιστώθηκε πως τα χρεωστικά ομόλογα είναι προϊόν απάτης...
Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα με το οποίο δικάζεται μαζί με ακόμα 22 συγκατηγορούμενους του, από το 2012 μέχρι το 2016 παρέστησαν εν γνώσει τους ψευδώς σε μεγάλο αριθμό οφειλετών δημοσίου τραπεζών και ασφαλιστικών οργανισμών, ότι ο Αρτέμης Σώρρας διέθετε αμύθητη περιουσία, αναφέροντας ως πηγή προελεύσεως την κληρονομιά 28 μετοχών της Τράπεζας Ανατολής. Έπαιρναν πέντε ευρώ από κάθε μέλος για την εγγραφή στην Ελλήνων Συνέλευσις, πέντε ευρώ μηνιαία συνδρομή κι από πέντε έως 200 ευρώ για την παραλαβή εξώδικης δήλωσης για διαγραφή των χρεών.
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 13-12-2019 από directNEWS.gr