Logo

Προσφυγή από σύμβουλο του ΣτΕ για ακύρωση του διορισμού της ηγεσίας της Δικαιοσύνης



 
 

Ο σύμβουλος της Επικρατείας, Δημ. Μακρής κατέθεσε προσφυγή στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο με την οποία ζητά την  ακύρωση του διορισμού της ηγεσίας της Δικαιοσύνης από τη νέα κυβέρνηση. Όπως υποστηρίζει είναι αντισυνταγματική και παράνομη η μη υπογραφή από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο των σχετικών διαταγμάτων που εξέδωσε το Υπουργικό Συμβούλιο επί ΣΥΡΙΖΑ.

Την προσφυγή που υπέβαλε ο κ.  κ. Μακρής, ο οποίος είχε επιλεγεί τον περασμένο Ιούνιο για τη θέση του αντιπροέδρου του ΣτΕ, συνυπογράφουν οι δικηγόροι, Μαν. Φωτάκης και Δημ. Ιωαννίδης. 

Οι προσφεύγοντες καλούν την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας  να  αποφανθεί  για το θέμα υπογραμμίζοντας ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας όφειλε να υπογράψει το Προεδρικό Διάταγμα που αφορούσαν την ηγεσία της Δικαιοσύνης, καθώς η παράλειψη του είχε ως αποτέλεσμα η σημερινή κυβέρνηση να επιλέξει άλλα πρόσωπα.

Χαρακτηριστικά στην αίτηση ακύρωσης αναφέρεται:  «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρανόμως παρέλειψε την έκδοση των διαταγμάτων προαγωγής, αναφορικά με τις θέσεις δικαστικών λειτουργών στον Άρειο Πάγο και το Συμβούλιο της Επικρατείας… Η παράλειψη, λοιπόν, της αμελλητί εκδόσεως των προεδρικών διαταγμάτων, συνιστά παράλειψη οφειλόμενης νόμιμης ενέργειας».  Μάλιστα, τονίζεται, ότι  «πρόκειται για διαρκή παράλειψη οφειλόμενης νόμιμης ενέργειας της Διοίκησης».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 16-12-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά