Logo

Ελεύθεροι και οι εννέα συλληφθέντες από τις επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ για εκκένωση καταλήψεων στο Κουκάκι



 
 

Στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας παραπέμφθηκαν για να δικαστούν, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος τους, οι 9 συλληφθέντες - ανάμεσά τους ο σκηνοθέτης Δημήτρης Ινδαρές και οι δύο γιοι του - κατά την επεισοδιακή εκκένωση καταλήψεων την Τετάρτη στο Κουκάκι.

Οι εννέα κατηγορούμενοι ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία και αναμένεται η δίκη τους να διεξαχθεί αύριο Παρασκευή, ενώ το δικαστήριο διέταξε να αφεθούν ελεύθεροι. 

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Δημήτρη Ινδαρέ και των γιων του, που καταγγέλλούν την αστυνομία για αναίτια εισβολή στο σπίτι τους  και αστυνομικούς ότι τους κακοποίησαν,  τόνισε ότι οι εντολείς του ήταν οι μοναδικοί συλληφθέντες από την οδό Ματρόζου, καθώς οι αστυνομικοί δεν προχώρησαν σε καμία σύλληψη από το οίκημα που τελούσε υπό κατάληψη. 

Συγκεκριμένα, ο δικηγόρος, Θεόδωρος Μαντάς, εξερχόμενος από τον εισαγγελέα δήλωσε για τα συλληφθέντα μέλη της οικογένειας Ινδαρέ:

"Σήμερα προσηχθησαν στον εισαγγελέα πρωτοδικών οι συλληφθέντες στην κατοικία τους στην οδό Ματρόζου. Ο πατέρας και τα δύο παιδιά. Ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος. Περιγράφει η ποινική δίωξη τα αδικήματα που τους αποδίδονται και συνδέονται με την κατάληψη του ομορρου κτιρίου. Δεν υπάρχει καμία σχέση και καμιά συμμετοχή στην κατάληψη του κτιρίου της οδού Ματρόζου. Η επιχείρηση και η σύλληψη των παιδιών και του πατέρα έγινε εντός της οικίας τους, χθες το πρωί και αφού προηγουμένως είχαν αρνηθεί να επιτρέψουν στους αστυνομικούς να μπουν στο σπίτι τους χωρίς εισαγγελική παραγγελία. Κατά τη γνώμη μας, η άρνησή τους αυτή, δημιούργησε το έναυσμα ώστε να δημιουργηθεί αντιπαράθεση σφοδρή, να συλληφθούν και να βρεθούν με μια δικογραφία στην πλατη. Καμία κατηγορία δεν μπορεί να ευσταθήσει αποδεικτικά.

Αν και η αστυνομική επιχείρηση αφορούσε την κατάληψη, δεν συνελήφθη κάνεις απολύτως, δεν σχηματίστηκε καμία δικογραφία σε βάρος ατόμων που βρίσκονταν στην κατάληψη. Οι μόνοι συλληφθέντες είναι ο πατέρας και τα δύο παιδιά από το διπλανό σπίτι.

Θα προσκομίσω τα στοιχεία, καθώς δεν υπήρχε εισαγγελέας όταν η Αστυνομία ζητούσε φορτικά την είσοδο στο σπίτι της οικογένειας.

Ιδιαίτερο πρόβλημα υπάρχει στην κατάσταση της υγείας τους πατέρα. Όπως γνωρίζετε χθες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Ο πατέρας φέρει εμφανή σημάδια κακοποίησης και βεβαίως θα προσφύγουμε σε όποια έννομη προστασία εφόσον διαπιστωσουμε ότι υπήρχε αστυνομική αυθαιρεσία".

Η ποινική δίωξη 

Θα πρέπει να σημειωθεί όιτ σε  βάρος των εννέα κατηγορουμένων, από τρεις επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ σε ισάριθμα υπό κατάληψη κτήρια στο Κουκάκι, ασκήθηκα ποινική δίωξη για τα κατά περίπτωση αδικήματα (πλημμελήματα): 

-Βία κατά υπαλλήλων 

-Διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας 

-Επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή σε βάρος αστυνομικών 

-Απείθεια 

-Παράνομη οπλοκατοχή 

-Εξύβριση

-Απόπειρα παράνομης βίας 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 19-12-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά