Logo

Καταδίκη 7 μηνών στον Π. Βαρδινογιάννη για μη συμμόρφωση σε δικαστική απόφαση



 
 

Σε φυλάκιση 7 μηνών με αναστολή καταδικάστηκε ο Παύλος Βαρδινογιάννης για παραβίαση προσωρινής δικαστικής διαταγής ως προς την επιμέλεια των τεσσάρων παιδιών που έχει αποκτήσει με την πρώην σύζυγο του Τζίνα Αλιμόνου.

Το ζευγάρι είναι σε μια μακρά δικαστική διένεξη για την επιμέλεια των παιδιών, τη διατροφή και άλλα θέματα όπως τα φροντιστήρια αγγλικών των παιδιών τους.

Θέμα δικαστικής διένεξης ήταν και η διατροφή των 34.500 ευρώ το μήνα.

Η τελευταία υπόθεση αφορά το αδίκημα της μη συμμόρφωσης σε προσωρινή διαταγή δικαστή, γιατί το καλοκαίρι του 2017 ο Παύλος Βαρδινογιάννης κατά τις καλοκαιρινές διακοπές, κράτησε τρεις μέρες παραπάνω τα τέσσερα παιδιά του.

Ο κατηγορούμενος  καταδικάστηκε ερήμην καθώς το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημα μέσω τρίτου προσώπου, για αναβολή της υπόθεσης λόγω κωλύματος στο πρόσωπο του συνηγόρου του.

Κατά την ακροαματική διαδικασία, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», η Τζίνα Αλιμόνου εξήγησε στο δικαστήριο:

«Εχω τέσσερα παιδιά. Ενα 10 χρόνων και τα άλλα τρία είναι 6,5. Το καλοκαίρι του 2017 ήμασταν σε διάσταση και είχαμε συνεπιμέλεια εκείνη την εποχή. Είχα ζητήσει από τον εν διαστάσει σύζυγό μου να πάμε όλοι μαζί διακοπές για το καλό των παιδιών. Δεν ήθελε εκείνος γιατί θα έφερνε τη σύντροφό του από την Αμερική στη Μύκονο. Εγώ το σεβάστηκα και αποφασίσαμε να πάνε τα παιδιά μόνα τους. Εγώ πήγα με το ελικόπτερο στη Μύκονο για να τα συνοδεύσω και να τα εγκαταστήσω. Στο μεταξύ, βγήκε μια προσωρινή δικαστική απόφαση που του άφηνε τα παιδιά για διακοπές μέχρι τις 10 Αυγούστου και μου είπε να σηκωθώ να φύγω, όπως και έκανα».

Και συμπλήρωσε:

«Δεν είχαμε καλή επικοινωνία και αναγκάστηκα να πάω ένα διήμερο για να τα δω, αλλά με άφησε μόλις μία ώρα να μιλήσω μαζί τους. Εκείνος όμως στις 8 Αυγούστου, δηλαδή δύο ημέρες πριν από την επιστροφή τους, κατέθεσε αίτηση για νέα προσωρινή διαταγή, προκειμένου να παραταθεί η παραμονή των παιδιών στη Μύκονο μαζί του και να τα επιστρέψει στο τέλος του Αυγούστου. Ομως, το αίτημά του απορρίφθηκε από τον δικαστή».

Το δικαστήριο ανέγνωσε τα μηνύματα που είχε στείλει η ηθοποιός στον επιχειρηματία προκειμένου να της επιστρέψει τα παιδιά.

Ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή του Παύλου Βαρδινογιάννη, με το δικαστήριο να συμφωνεί και να του επιβάλλει ποινή 7 μηνών με τριετή αναστολή.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 30-12-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά