Logo

Πάτρα: Στο εδώλιο 82χρονος ψάλτης που σκότωσε και "διάβασε" το θύμα του



 
 

Δικάστηκε χθες, Δευτέρα, σε δεύτερο βαθμό ο 82χρονος ψάλτης που σκότωσε έναν 45χρονο Βούλγαρο το Νοέμβριο του 2016 στα Καμίνια των Πατρών.

Υποβασταζόμενος από αστυνομικό λόγω των σοβαρών προβλημάτων υγείας του, ο ηλικιωμένος κάθισε στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Πατρών.

Το έγκλημα είχε γίνει στο κτήμα του δράστη, όπου διατηρούσε εξοχικό και αποθήκες. Εκεί φιλοξενούσε το θύμα και τη σύζυγό του.

Το κακό έγινε σε φιλικό τραπέζι που είχε οργανώσει το θύμα στο οποίο ήταν καλεσμένος  και δράστης.

Ο 82χρονος του ζήτησε εργαλεία που έλειπαν από την αποθήκη. Ο 45χρονος φέρεται να εξύβρισε τον ηλικιωμένο.

Τότε ο δράστης πήγε σε διπλανή αποθήκη και επέστρεψε κρατώντας μια καραμπίνα. Απειλώντας τον 45χρονο με το όπλο, του ζήτησε να πάρει πίσω τις προσβολές. Όταν το θύμα κινήθηκε εναντίον του με μία σιδερόβεργα, ο 82χρονος τον πυροβόλησε εξ επαφής στο πρόσωπο και τον σκότωσε.

Στα εντυπωσιακά στοιχεία που αποκαλύφτηκαν κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, είναι πως αμέσως μετά το έγκλημα ο 82χρονος πήγε πάνω από το άψυχο κορμί του 45χρονου  και τον “διάβασε”.

Ο συνήγορος υπεράσπισής του υποστηρίζει ότι ο πελάτης του είχε μειωμένο καταλογισμό και επικαλέστηκε τη χρήση φαρμάκων και αλκοόλ.

Μετά το αιματηρό γεγονός ο 82χρονος, επιβιβάστηκε σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ για να επιστρέψει στο σπίτι του στην Πάτρα. Λίγο αργότερα συνελήφθη από αστυνομικούς που τον αναζητούσαν.

Πρωτόδικα ο 82χρονος είχε καταδικαστεί για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε 15 χρόνια κάθειρξη και εξέτιε την ποινή στον αναρρωτήριο των φυλακών.

Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο του έδωσε το δικαίωμα να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής στο σπίτι του λόγω της βεβαρημένης κατάστασης της υγείας του.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 21-1-2020 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά