Logo

Κώστας Πάσσαρης: Τέσσερις φορές ισόβια και 49 έτη κάθειρξης - Οργανωμένο το σχέδιο απόδρασής του, είπε η εισαγγελέας [βίντεο] 
 

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας επέβαλλε την Τετάρτη στον Κώστα Πάσσαρη τετράκις ισόβια κρίνοντάς τον ένοχο για τέσσερις δολοφονίες και 49 έτη κάθειρξης για  επτά απόπειρες ανθρωποκτονιών και τρεις ληστείες. 

Το δευτεροβάθμιο δεκαστήριο,  υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση απέρριψε όλα τα αιτήματα που υπέβαλε η υπεράσπιση του κατηγορουμένου για αναγνώριση ελαφρυντικών. 

Παράλληλα, δεν έκανε δεκτό και το αίτημα της πολιτικής αγωγής να διαβιβαστεί η δικογραφία στον εισαγγελέα προκειμένου να διερευνηθεί περαιτέρω,  ποιος ήταν εκείνος που προμήθευσε το όπλο στον Κώστα Πάσσαρη, με το οποίο σκότωσε τους δύο αστυνομικούς στο Γενικό κρατικό Νοσοκομείο της Αθήνας.

Της ετυμηγορίας του δικαστηρίου προηγήθηκε η αγόρευση της εισαγγελέως της έδρας, η οποία πρότεινε να κηρυχθεί ένοχος ο Κώστας Πάσσαρης - απουσιάζει από τη δικαστική αίθουσα καθώς κρατείται σε φυλακές της Ρουμανίας - για 4 ανθρωποκτονίες και 7 απόπειρες ανθρωποκτονίας . 

Χαρακτηριστικά η εισαγγελική λειτουργός είπε, μεταξύ άλλων: 

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο κατηγορούμενος τέλεσε τις πράξεις. Ο κατηγορούμενος είχε οργανωμένο σχέδιο για να αποδράσει από το νοσοκομείο «Γεννηματάς» τον Φεβρουάριο του 2001, σκοτώνοντας εν ψυχρώ τους δύο αστυνομικούς Δημήτρη Αλεβιζόπουλο και Αθανάσιο Δρακόπουλο και τραυματίζοντας σοβαρά τον σωφρονιστικό υπάλληλο Ανδρέα Φυσέκη. Το ότι υπήρχε σχεδιασμός αποδεικνύεται από το γεγονός ότι άλλες δύο φορές που τον μετέφεραν στο νοσοκομείο, επειδή καταλάβαινε ότι δεν μπορούσε να διαφύγει, καθώς τα χέρια του ήταν δεμένα πίσω και όχι μπροστά, άλλαξε γνώμη και είπε στους αστυνομικούς ότι δε θέλει να εξεταστεί.».

Στη συνέχεια η εισαγγελέας αναφέρθηκε και στην εν ψυχρώ δολοφονία της αδελφής της φαρμακοποιού που τον αναγνώρισε φωνάζοντας «αυτός είναι ο Πάσσαρης», αλλά και στη δολοφονία της γυναίκας από τη Βουλγαρία, που τη σκότωσε επίσης επειδή τον αναγνώρισε.

Η εισαγγελέας ζήτησε από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο να κηρυχθεί ένοχος ο κατηγορούμενος και για  απόπειρες ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικών και πολιτών, ενώ πρότεινε να μετατραπεί η κατηγορία της αρπαγής που αντιμετωπίζει ο κατηγορούμενος σε παράνομη βία, αδίκημα πλημμεληματικού χαρακτήρα που έχει παραγραφεί.

Πριν την εισαγγελική πρόταση, ολοκληρώθηκε η ακροαματική διαδικασία με την κατάθεση των τελευταίων μαρτύρων, που ήταν παρόντες στη δολοφονία των δύο αστυνομικών στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο «Γεννηματάς».

Η πρώτη μάρτυρας, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Την ώρα που ήμουν στο νοσοκομείο, δύο αστυνομικοί έφεραν ένα κρατούμενο. Αντίκρισε έναν άνθρωπο θηρίο, έβριζε, έφτυνε, ήταν αγρίμι. Έκανε κινήσεις με το σώμα του για να διαφύγει. Οι αστυνομικοί με ρώτησαν "πού είναι ο αξονικός τομογράφος". Αφού τους απάντησα, έφυγαν. Μετά από 3 λεπτά ένιωσα τον αέρα της σφαίρας. Οι πυροβολισμοί έπεφταν βροχή. Έπεσα κάτω. Μόλις καταλάγιασαν οι σφαίρες, είδα δύο άνδρες ξαπλωμένους με αίματα. Ήμουν σοκαρισμένη...» 

Άλλος μάρτυρας, που είδε τον Κώστα Πάσσαρη να φεύγει, είπε: «Ήταν ήρεμος, πέρασε από δίπλα μου. Ακούγαμε ουρλιαχτά μετά τους πυροβολισμούς. Κάποιοι φώναζαν «σταματήστε τον». Κρατούσε όπλο. Το όπλισε μπροστά μου, το έβαλε στο μπουφάν του και προχώρησε γρήγορα για να πάει στην πίσω πλευρά του νοσοκομείου που συνορεύει με το «Σωτηρία». Σίγουρα, δε φορούσε χειροπέδες»,

Σημειώνεται, ότι το δικαστήριο έχει αποσυρθεί σε διάσκεψη για την απόφασή του επί της ενοχής. 

Υπενθυμίζεται, ότι για την υπόθεση αυτή ο Κώστας Πάσσαρης έχει καταδικαστεί πρωτόδικα σε τέσσερις φορές ισόβια και 71 έτη κάθειρξης 

Ο Κώστας Πάσσαρης, επίσης, τον περασμένο Δεκέμβριο καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό της Αθήνας σε κάθειρξη 54 ετών (εκτιτέα τα 25 έτη) για τέσσερις απόπειρες ανθρωποκτονίας στην πλατεία Βάθη το 2000 και πέντε ληστείες.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 22-1-2020 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά