Logo

Φιάσκο στην Πάτρα: Ελεύθεροι οι 10 από τους 11 συλληφθέντες για 67 ληστείες



 
 

Σε ...φιάσκο εξελίσσεται για την Αστυνομία Πελοποννήσου η ....εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που είχε διαπράξει δεκάδες ληστείες και κλοπές σε δημόσιες υπηρεσίες, καταστήματα και σπίτια στην ευρύτερη περιφέρεια της Πάτρας.

Μόλις τέσσερις ημέρες μετά την παρουσίαση της ...επιτυχίας από την ηγεσία της Αστυνομίας, οι δικαστικές αρχές είχαν διαφορετική άποψη.

Με σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα και Ανακριτή Πάτρας, αφέθηκαν ελεύθεροι οι 10 από τους 11 κατηγορούμενους που έχουν απολογηθεί μέχρι στιγμής.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι 13 συλληφθέντες εμπλέκονται σε συνολικά 67 ληστείες και κλοπές που είχαν διαπραχθεί σε περιοχές της Πάτρας, της Αιγιαλείας και της Ακράτας σε επιχειρήσεις, δημόσιους οργανισμούς και σπίτια.

Από το Δεκέμβριο του 2017 που ξεκίνησε η δράση τους είχαν προχωρήσει σε διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών σε καταστήματα όπως πρατήρια υγρών καυσίμων, φαρμακεία, πρακτορεία ΟΠΑΠ αλλά και δημόσιες υπηρεσίες όπως η ΔΕΔΔΗΕ, το δημαρχείο και τον ΕΦΚΑ Αιγίου.

Σύμφωνα με το γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντη Δυτικής Ελλάδας υποστράτηγο Νικόλαο Σπανουδάκη, το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν ξεπερνά τις 315.000 ευρώ.

Και όμως οι δικαστικές αρχές είχαν διαφορετική άποψη.

Με ομόφωνη απόφαση Εισαγγελέα και Ανακριτή Πατρών, αφέθηκαν ελεύθεροι οι 10 από τους 11 κατηγορούμενους, παρά τις 67 ληστείες και κλοπές που είχαν διαπράξει κατά τα δύο τελευταία χρόνια σε Αίγιο και Πάτρα.

Μετά τις απολογίες, τους επεβλήθησαν περιοριστικοί όροι και αφέθησαν ελεύθεροι. Μόνο ένας προφυλακίστηκε.

Την Παρασκευή αναμένεται να απολογηθούν στον Ανακριτή και οι τελευταίοι δύο κατηγορούμενοι από τα 13 μέλη της σπείρας.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 24-1-2020 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά