Logo

Υπόθεση Siemens: Αποφυλακίστηκε ο Πρόδρομος Μαυρίδης για λόγους υγείας



 
 

Ένας από τους "πρωταγωνιστές" του σκανδάλου των μιζών της Siemens, το πρώην διευθυντικό στέλεχος της γερμανικής εταιρείας Πρόδρομος Μαυρίδης, αποφυλακίστηκε για λόγους υγείας.

Ο Πρ. Μαυρίδης είχε καταδικαστεί τον περασμένο Δεκέμβριο σε κάθειρξη 15 ετών για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος στη δίκη για την υπόθεση των "μαύρων ταμείων" της Siemens.

Μετά από ακροαματική διαδικασία τριών ετών, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τον είχε καταδικάσει δίχως να του χορηγηθεί ανασταλτικό μέχρι την έφεση.

Όμως η έκτιση της ποινής κράτησε μόλις ένα μήνα, καθώς ο πρωτόδικα καταδικασμένος Πρόδρομος Μαυρίδης, κατέθεσε αίτημα αποφυλάκισης στο Πενταμελές Εφετείο Αναστολών επικαλούμενος λόγους υγείας.

Το αίτημα έγινε δεκτό από το αρμόδιο δικαστήριο το οποίο του επέβαλε τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα κατοικίας του μία φορά το μήνα.

Υπενθυμίζεται πως η δίκη αφορούσε σύμβαση του ΟΤΕ με τη Siemens που είχε υπογραφεί πριν από 21 χρόνια! Η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης για τα "μαύρα ταμεία" της γερμανικής εταιρείας διήρκησε 14 χρόνια και η δίκη πάνω από τρία χρόνια...

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 27-1-2020 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά