Logo

Προφυλακίστηκαν ο «τοξοβόλος» του Συντάγματος και οι δύο συλληφθείσες [φωτο]



 
 

Το δρόμο για την φυλακή πήραν μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή ο «τοξοβόλος» του Συντάγματος και οι δύο γυναίκες που συνελήφθησαν την Τετάρτη κατά τη διάρκεια  επιχείρησης της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Οι τρεις συλληφθέντες προσήχθησαν σήμερα, Παρασκευή, στον Ανακριτή για να απολογηθούν.

Στις απολογίες τους αρνήθηκαν τις κατηγορίες, ειδικά αυτή που αφορά τη συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Μετά την ολοκλήρωση των απολογιών, Ανακριτής και Εισαγγελέας αποφάσισαν την προφυλάκιση τους.

Ο Γιάννης Μιχαηλίδης, η 28χρονη Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου, πρώην συνεργάτιδα της Πόλας Ρούπα και η 26χρονη φίλη του 32χρονου «τοξοβόλου» αντιμετωπίζουν βαρύ κατηγορητήριο, καθώς η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας άσκησε την Πέμπτη σε βάρος τους ποινική δίωξη για δέκα αδικήματα εκ των οποίων τα τέσσερα είναι κακουργήματα.  

Επιπλέον,όπως έγινε γνωστό, ασκήθηκε συμπληρωματική δίωξη στην 26χρονη για απείθεια επειδή αρνήθηκε να της πάρουν οι αστυνομικοί δείγμα DNA.

Στα δικαστήρια της Ευελπίδων έδωσαν την Παρασκευή το παρών περίπου 30 αλληλέγγυοι, οι οποίοι φώναξαν συνθήματα υπέρ του Γιάννη Μιχαηλίδη.

Υπενθυμίζεται ότι και οι τρεις κατηγορούμενοι εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν μέσα σε ένα κλεμμένο αυτοκίνητο στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής.

Ο Γιάννης Μιχαηλίδης είχε αποδράσει το καλοκαίρι του 2019 από τις φυλακές Τίρυνθας, στις οποίες κρατούνταν.  

Ο αριστούχος, οικολόγος και αντιεξουσιαστής, Γιάννης Μιχαηλίδης

Ο 32χρονος, Γιάννης Μιχαηλίδης, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Star, υπήρξε αριστούχος μαθητής, ο οποίος αγαπούσε πολύ το διάβασμα. Αρίστευσε στις πανελλαδικές εξετάσεις και βραβεύτηκε από την τότε υπουργό Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου με έναν φορητό υπολογιστή.

Σπούδασε περιβαλλοντολόγος στο ΑΠΘ και ο πατέρας του είναι ο σπουδαίος μουσικός και μαέστρος, Χαράλαμπος Μιχαηλίδης. 

'Εγινε γνωστός ως «τοξοβόλος» του Συντάγματος τον Φεβρουάριο του  2011, όταν κατά τη διάρκεια διαδήλωσης κατά του μνημονίου σήκωσε το τόξο του και το έστρεψε σημαδεύοντας αστυνομικούς των ΜΑΤ.

Τότε ο Γιάννης Μιχαηλίδης συνελήφθη και ασκήθηκε σε βάρος του δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο.

Μετά την απολογία του σε τακτικό ανακριτή αφέθηκε ελεύθερος  με περιοριστικούς όρους.

Κατά την απολογία του, φέρεται να αρνήθηκε ότι είχε πάνω του τσεκούρι για το οποίο υποστηρίζει πως οι αστυνομικοί το «πρόσθεσαν» στα κατασχεθέντα στην κατοχή του αντικείμενα, ενώ για το τόξο είπε ότι ήταν ψεύτικο και ότι δεν μπορούσε να προκαλέσει οποιονδήποτε κίνδυνο. 

Όπωσ αναφέρει το alfavita.gr o πατέρας του τον υποστήριξε, λέγοντας πως ο γιος του είναι οικολόγος και δεν είναι οργανωμένος σε κάποιο μπλοκ αντιεξουσιαστών. Τον είχε χαρακτηρίσει καλλιεργημένο παιδί, με σπουδές και βαθύτατα σκεπτόμενο, αν και είχε παραδεχθεί πως είχε κάποιες ιδεολογικές τάσεις, φιλικές προς τον αντεξουσιαστικό χώρο. 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 31-1-2020 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά