Logo

Πάτρα: Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στην 27χρονη μάνα του νεκρού βρέφους [βίντεο]



 
 

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικων Πάτρας οδηγήθηκε την Πέμπτη η 27χρονη μητέρα του βράφους, η οποία ομολόγησε ότι άφησε το βρέφος της στην Πλαζ της Αγυιάς στην Πάτρα, όπου και βρέθηκε νεκρό.

Ο εισαγγελέας άσκησε σε βάρος της ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και την παρέπεμψε να απολογηθεί στον ανακριτή.  

Η κατηγορουμένη μέσω του συνήγορού της ζήτησε και έλαβε τριήμερη προθεσμία, προκειμένου να απολογηθεί 

Ι δικηγόρος της 27χρονης, Γιάννης Αποστολόπουλος είπε μιλώντας στο tempo24.news: «H προθεσμία ζητήθηκε, ώστε να διαταχθεί ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, διότι στο παρόν χρονικό στάδιο ο βασικός μας ισχυρισμός είναι ότι δεν πρόκειται για ανθρωποκτονία, αλλά για το ειδικό ποινικό αδίκημα της παιδοκτονίας».

Αναφορικά με τους ισχυρισμούς της 27χρονης ο κ. Αποστολόπουλος είπε: «η κοπέλα δήλωσε στην απολογία της προανακριτικά, πως άφησε το μωρό δίπλα στην θάλασσα, πιστεύοντας και θέλοντας να το βρει κάποιος, ώστε να μην διατρέξει κίνδυνο η ζωή του».

Η 27χρονη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, διότι, σύμφωνα με τον συνήγορό της, «πονάει σωματικά και είναι σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση».

Πνιγμός η αιτία θανάτου του βρέφους

Η αιτία θανάτου του βρέφους, που, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα, είναι «πνιγμός εντός θαλασσίου ύδατος».

Ο χρόνος κατά τον οποίο επήλθε ο θάνατος, καθώς και οι ακριβείς συνθήκες αναμένεται να προκύψουν, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την διάρκεια της προανακριτικής διαδικασίας.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ο βιολογικός πατέρας του παιδιού γνώριζε για την εγκυμοσύνη, ενώ στη γειτονιά της 27χρονης, κανείς -ούτε οι οικείοι της είχαν αντιληφθεί το παραμικρό.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 13-2-2020 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά