Logo

Αθώος ο ηθοποιός Γ. Καρκάς για το βιασμό του οδηγού ταξί



 
 

Αθώος κρίθηκε με οριακή πλειοψηφία 4-3 από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ο ηθοποιός Γιώργος Καρκάς για τν υπόθεση του βιασμού οδηγού ταξί.

Οι τέσσερις ένορκοι αποφάσισαν την αθώωση του κατηγορούμενου, ενώ οι τρεις τακτικοί δικαστές που μειοψήφισαν, είχαν την άποψη πως πρέπει να κριθεί ένοχος.

Αντίθετα, το δικαστήριο τον έκρινε ομόφωνα ένοχο για κατοχή ναρκωτικών ουσιών, επιβάλλοντας του ποινή φυλάκισης 30 ημερών με τριετή αναστολή.

Το δικαστήριο αναγνώρισε στον ηθοποιό το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο ηθοποιός παρέμενε επί 15 μήνες προφυλακισμένος για την υπόθεση του βιασμού για την οποία αθωώθηκε...

Η απόφαση του δικαστηρίου έγινε δεκτή με χειροκροτήματα από το κατάμεστο ακροατήριο.

Αντίθετα η μητέρα του οδηγού ταξί ξέσπασε σε κλάματα μην μπορώντας να πιστέψει ότι ο κατηγορούμενος κρίθηκε αθώος για το βιασμό του γιο της...

Νωρίτερα την απαλλαγή του  κατηγορούμενου από την κατηγορία του βιασμού, είχε προτείνει η Εισαγγελέας της Έδρας.

Στην αγόρευση της η εισαγγελική λειτουργός δέχθηκε τους ισχυρισμούς του κατηγορουμένου πως δεν βρέθηκαν ίχνη βιασμού του οδηγού ταξί από τον κατηγορούμενο ηθοποιό και πρότεινε την αθώωση του λόγω αμφιβολιών.

Ανέφερε σχετικά:

«Έχουν διατυπωθεί εκατέρωθεν αντικρουόμενοι ισχυρισμοί για το τι έχει συμβεί την επίμαχη βραδιά. Για όλα όσα έχουν διατυπωθεί υπάρχει ένας αντίλογος. Όμως υπάρχει ένα αποδεικτικό στοιχείο στη δικογραφία για το οποίο δεν μπορεί να υπάρξει αντίλογος.

Αυτό το στοιχείο είναι η έκθεση DNA της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Αθηνών. Σε αυτή προκύπτει ότι δεν εντοπίστηκε κανένα ίχνος DNA του κατηγορουμένου στον οδηγό ταξί.

Ο γενετιστής κύριος Φιτσιαλος όσον αφορά στην συγκεκριμένη έκθεση εισέφερε στο δικαστήριο μια ακαταμάχητη επιστημονική άποψη ότι μόνο τα μάτια δεν αφήνουν DNA. Η έκθεση της ιατροδικαστικής υπηρεσίας δεν αφήνει περιθώρια. Όσο για το ενδεχόμενο ο κατηγορούμενος να φορούσε γάντια δεν υπάρχουν στοιχεία που να οδηγούν σε τέτοιο συμπέρασμα. Ούτε ο μάρτυρας υποστήριξε ότι ο κατηγορούμενος φορούσε γάντια όταν του άγγιξε τη ρόγα. Προτείνω να κηρυχθεί αθώος λόγω αμφιβολιών για το αδίκημα του βιασμού».

Η εισαγγελέας της Έδρας πρότεινε την ενοχή του κατηγορουμένου μόνο για το αδίκημα της κατοχής ναρκωτικών ουσιών.

Η ακροαματική διαδικασία συνεχίζεται με τος αγορεύσεις των δικηγόρων.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 3-3-2020 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά