Logo

Μισό εκατομμύριο ευρώ αποζημίωση για το θάνατο του 11χρονου Μάριου από αδέσποτη σφαίρα



 
 

Οι μνήμες από την τραγωδία σε δημοτικό σχολείο στο Μενίδι όπου σκοτώθηκε πριν από 2,5 χρόνια από ...αδέσποτη σφαίρα ο 11χρονος Μάριος, ζωντάνεψαν με την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών που επιδίκασε αποζημίωση μισού εκατομμυρίου ευρώ στην οικογένεια του άτυχου παιδιού.

Το δικαστήριο έκρινε ότι η Πολιτεία φέρει ευθύνη γαι την αδυναμία της να καταπολεμήσει την εγκληματικότητα και την παράνομη οπλοκατοχή.

Το περιστατικό έγινε τον Ιούνιο του 2017 κατά τη διάρκεια σχολικής γιορτής στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών. Άγνωστος δράστης πυροβόλησε στον αέρα στην περιοχή και χτύπησε το παιδί στο κεφάλι.

Τραγική ειρωνία; Η μητέρα του 11χρονου Μάριου, δασκάλα στο σχολείο, ήταν δίπλα στο παιδί της, όταν χτυπήθηκε στο κεφάλι από την αδέσποτη σφαίρα.

Με την απόφαση του δικαστηρίου, επιδικάστηκε αποζημίωση ύψους 500.000 ευρώ για όλα τα μέλη της οικογένειας του 11χρονου Μάριου που είχαν καταθέσει αγωγή κατά του ελληνικού Δημοσίου, ζητώντας αποζημίωση λόγω ψυχικής οδύνης.

«Το περιστατικό τελικά αυτό αποτέλεσε το επισφράγισμα μιας μακρόχρονης περιόδου έξαρσης της εγκληματικότητας στην επίμαχη περιοχή», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην απόφαση, όπως δήλωσε ο συνήγορος της οικογένειας Θεόδωρος Μαντάς, επισημαίνοντας πως το διάστημα πριν από το περιστατικό είχαν σχηματιστεί 339 ποινικές δικογραφίες στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής για οπλοκατοχή, άσκοπους πυροβολισμούς κτλ. Όπως αναφέρεται στην απόφαση «η σφαίρα που σκότωσε τον 11χρονο Μάριο ήταν αδέσποτη, όμως δεν είναι αδέσποτες οι ευθύνες για αυτήν, οι οποίες βαρύνουν την ελληνική Πολιτεία, που οφείλει να προστατεύει τους πολίτες της».

Όμως, παρά την καταδίκη της Πολιτείας, εδώ και 2,5 χρόνια δεν έχει εντοπιστεί ο δράστης των πυροβολισμών που στοίχισε τη ζωή στο παιδί...

«Είναι μια πρωτοφανής απόφαση αλλά δυόμισι χρόνια τώρα ψάχνουμε να βρούμε το δράστη», δήλωσε στο "Πρώτο Θέμα" ο πατέρας του άτυχου Μάριου.

«Ο δράστης είναι ακόμα ελεύθερος, κυκλοφορεί ελεύθερα και χαίρεται τη ζωή του. Αλλά τουλάχιστον έρχεται αυτή η δικαστική απόφαση, κι ακούμε από επίσημη αρχή του κράτους ότι ο χαμός του παιδιού μας δεν ήταν ατύχημα, δεν ήταν ένα τυχαίο γεγονός. Αυτή η δικαστική απόφαση αναγνωρίζει τις ευθύνες της πολιτείας και τη λήψη μέτρων σε αυτή την περιοχή που ήταν εγκαταλελειμμένη για χρόνια", συμπλήρωσε η μητέρα του αγοριού.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 9-3-2020 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά