Logo

Ποινές κάθειρξης σε πατέρα και φίλους του για ασέλγεια της ΑμεΑ κόρης του [βίντεο]



 
 

Σε καθείρξεις έως 10 ετών καταδικάστηκαν ο πατέρας και δύο φίλοι του στη Λαμία για τη σεξουαλική κακοποίηση της κόρης του που είναι άτομο με ειδικές ανάγκες.

Το Κακουργιοδικείο Άμφισσας καταδίκασε ομόφωνα σε κάθειρξη 6 ετών τον 54χρονο πατέρα που συναινούσε στην κακοποίηση της ΑμεΑ κόρης του και σε κάθειρξη 10 ετών τους δύο φίλους του 60 και 61 ετών, φυσικούς αυτουργούς που ικανοποιούσαν τις αρρωστημένες τους ορέξεις στο κορίτσι που είναι άτομο με νοητική υστέρηση.

Η έφεση δεν έχει ανασταλτική δύναμη και οι τρεις άνδρες οδηγήθηκαν σε φυλακή για την έκτιση των ποινών.

Στην ακροαματική διαδικασία κατέθεσαν τα τέσσερα αδέρφια του θύματος, περιγράφοντας τις περιπτώσεις ασέλγειας σε βάρος της ανήλικης αδερφής τους που υπέπεσαν στην αντίληψή τους και για τις συνθήκες που βίωναν και οι ίδιοι με ξύλο και απειλές από τον πατέρα τους.

Στις απολογίες τους ο ένας από τους δύο δράστες της κακοποίησης του κοριτσιού, παραδέχθηκε τις πράξεις του, ενώ ο άλλος υποστήριξε ότι είναι αθώος.

Ο πατέρας έδειξε να ενδιαφέρεται περισσότερο για την περιουσία του, παρά για την κατάσταση της κόρης του και των τεσσάρων άλλων παιδιών του, όπως παρατήρησε και η Εισαγγελέας της Έδρας στην αγόρευση της.

Αξίζει να σημειωθεί πως η καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία και σεξουαλική παρενόχληση σε βάρος του ανήλικου κοριτσιού στη Λαμία, ήταν στα συρτάρια των «αρμόδιων» υπηρεσιών από το 2016, αλλά αποκαλύφθηκε μόλις το Μάιο του 2019, όταν και προφυλακίστηκαν  οι δράστες.

Η μητέρα των παιδιών είναι και αυτή ΑμεΑ και δεν μπορούσε να βοηθήσει τα παιδιά της από το δράμα που ζούσαν.

Ο δικηγόρος της οικογένειας Γιώργος Ρεντίφης  που μίλησε στο mag24.gr για την υπόθεση, επεσήμανε πως οι ποινές θα ήταν μεγαλύτερες πριν το νέο Ποινικό Κώδικα, καθώς σταμάτησαν να ισχύουν οι επιβαρυντικές διατάξεις του προηγούμενου νόμου λόγω της ανηλικότητας του θύματος.

Ακούστε τις δηλώσεις του δικηγόρου

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 9-3-2020 από directNEWS.gr

 


Τελευταία Δικαστικά