Logo

Συνεχίζονται οι δίωρες στάσεις εργασίας των δικαστικών υπαλλήλων



 
 

Συνεχίζονται από αύριο, Τετάρτη μέχρι και την Παρασκευή 20 Μαρτίου οι κινητοποιήσεις των δικαστικών υπαλλήλων της Αθήνας, με τις δίωρες διακοπές διαμαρτυρίας.

Οι δικαστικοί υπάλληλοι θα κατεβαίνουν από τις έδρες των ακροατηρίων και θα σταματούν όλες τις εργασίες της γραμματείας από τις 13.00 έως τις 15.00 στα Πολιτικά και Ποινικά Δικαστήρια της Αθήνας.

Αξίζει να σημειωθεί πως στις 4 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΔΥΕ) με τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα. Στην συζήτηση αναγνωρίστηκαν από τον υπουργό τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δικαστικοί υπάλληλοι και η προσφορά τους στην λειτουργία απονομής της Δικαιοσύνης. Όμως δεν υπήρξε καμιά δέσμευση για την άμεση αντιμετώπισή τους και για το λόγο αυτό το σωματείο των δικαστικών υπαλλήλων της Αθήνας αποφάσισε ομόφωνα χθες, Δευτέρα, τη συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Οι δίωρες στάσεις εργασίας θα πραγματοποιούνται από τη μία μέχρι τις τρεις μετά το μεσημέρι, αντί για το δίωρο 9 με 11 το πρωί που πραγματοποιούνταν κατά τις προηγούμενες ημέρες.

"Η αλλαγή της ώρας, από 9.00-11.00 σε 13.00-15.00, έγινε με σκοπό να συμβάλουμε στην αποφυγή του μεγάλου συνωστισμού που παρατηρείται μετά τις 11.00, στα τμήματα που εξυπηρετούν κοινό, δεδομένου του κινδύνου της εξάπλωσης του κορονοϊού", αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας.

Η επόμενη κινητοποίηση των δικαστικών υπαλλήλων θα είναι τρίωρη στάση εργασίας στις 12 το μεσημέρι με τέλος ωραρίου, την Πέμπτη 19 Μαρτίου και συγκέντρωση στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 10-3-2020 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά