Logo

Εισαγγελική έρευνα για τις φάρσες για βόμβα στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης



 
 

Κατ' επείγουσα προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης οι τηλεφωνικές φάρσες περί τοποθέτησης εκρηκτικών μηχανισμών επί δύο συνεχόμενες ημέρες, χθες και σήμερα, στα δικαστήρια της πόλης.

Σήμερα, Τρίτη, έγινε για δεύτερη συνεχή ημέρα τηλεφώνημα για βόμβα στο Δικαστικό Μέγαρο. Άγνωστος τηλεφώνησε στο «Ράδιο Θεσσαλονίκη» για να ακολουθήσει επιχείρηση αστυνομικών του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών και να εκκενωθεί το κτίριο, μέχρι να διαπιστωθεί πως επρόκειτο για φάρσα.

Χθες, είχαν σημειωθεί ακόμα δύο τηλεφωνήματα στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και στην ιστοσελίδα «zougla.gr» για δήθεν για εκρηκτικό μηχανισμό στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης.

Η εισαγγελική έρευνα διατάχθηκε προκειμένου να διακριβωθούν οι φαρσέρ που ταλαιπώρησαν δικαστές, υπαλλήλους και πολίτες.

Την έρευνα θα διενεργήσει η Διεύθυνση Ασφαλείας Θεσσαλονίκης.

Τα αδικήματα που ερευνώνται είναι αυτά της διατάραξης λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας και συνεδριάσεων δικαστηρίων (κατ' εξακολούθηση), όπως και της απειλής διάπραξης εγκλημάτων.

Σύμφωνα με την εισαγγελική εντολή, οι αστυνομικοί καλούνται να αξιοποιήσουν κάθε διαθέσιμο μέσο για τον εντοπισμό των δραστών.

Μεταξύ άλλων θα εξεταστούν τα εκθέματα όλων των ακροατηρίων της Θεσσαλονίκης κατά τα δύο επίμαχα 24ωρα, για να διαπιστωθεί εάν τα απειλητικά τηλεφωνήματα συνδέονται με συγκεκριμένες ποινικές υποθέσεις. Εξετάζεται το ενδεχόμενο οι κατηγορούμενοι να επιδίωξαν να αναβάλουν ή να ματαιώσουν τις συνεδριάσεις των δικαστηρίων. 

Μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις το όφελος θα ήταν σημαντικό, λόγω του ενδεχομένου παραγραφής αδικημάτων...

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 10-3-2020 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά