Logo

Για ηθική αυτουργία σε δολοφονία ναρκεμπόρου διώκεται στέλεχος του Ρουβίκωνα



 
 

Ως ηθικός αυτουργός στη δολοφονία 36χρονου Αιγύπτιου ντίλερ ναρκωτικών στα Εξάρχεια, διώκεται το στέλεχος του Ρουβίκωνα Γιώργος Καλαϊτζίδης ο οποίος καλείται μεθαύριο, Παρασκευή, να απολογηθεί στην 2η Τακτική Ανακρίτρια Αθηνών.

Ο Αιγύπτιος ντίλερ ναρκωτικών, γνωστός με το ψευδώνυμο «Χαμπίμπι» είχε εκτελεστεί τον Ιούνιο του 2016 με πέντε σφαίρες, στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Ερεσού στα Εξάρχεια. Την ευθύνη για τη δολοφονία είχε αναλάβει τότε με κείμενο στο Athens Indymedia η ομάδα «Ενοπλες Ομάδες Πολιτοφυλάκων».

Για την υπόθεση διενήργησαν έρευνα αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών και υπέβαλαν τη δικογραφία στην ανακρίτρια, η οποία κάλεσε τον Γ. Καλαϊτζίδη να απολογηθεί για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε ανθρωποκτονία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, ο 36χρονος Αιγύπτιος φέρεται να είχε επιτεθεί με μαχαίρι στον Γ. Καλαϊτζίδη και άλλους αντιεξουσιαστές-μέλη της κατάληψης "Κ Βοξ", τέσσερις μήνες πριν τη δολοφονία του.

«Επιχείρησε να με καρφώσει στα πλευρά. Την τελευταία στιγμή, σύντροφος που ήταν παρών έπεσε ανάμεσα σε μένα και το μαχαίρι και με γλίτωσε», είχε γράψει τότε ο Γ. Καλαϊτζίδης.

Δύο εβδομάδες αργότερα αντιεξουσιαστές πραγματοποίησαν πορεία στα Εξάρχεια, επιδεικνύοντας στην κάμερα τουλάχιστον δέκα πιστόλια και αυτόματα με τα οποία ήταν οπλισμένοι. Την ένοπλη πορεία είχε «χαιρετίσει» η αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας.

Οι αστυνομικοί συνδύασαν τα παραπάνω περιστατικά και σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος του Γ. Καλαϊτζίδη και για τουλάχιστον έναν ακόμα αντιεξουσιαστή που μετέχει στην κατάληψη του Βοξ και την αναρχική ομάδα «Ρουβίκωνας».

Την κλήση του σε απολογία γνωστοποίησε προχθές, Δευτέρα, ο Γ. Καλαϊτζίδης στο Facebook, μη γνωρίζοντας για ποια υπόθεση του εστάλη η κλήση.

Ανέφερε σχετικά:

"Μου ήρθε σήμερα κλήση να παρουσιαστώ ως κατηγορούμενος στον ανακριτή αυτήν την Παρασκευή με την κατηγορία της ΗΘΙΚΗΣ ΑΥΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑ !!

Δεν γνωρίζω καν σε πια υπόθεση αναφέρονται η κλήση δεν το γράφει.Αυτό που γνωρίζω είναι πως η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αποφάσισε την ατομική μου εξόντωση μέσω μιας πολυετούς φυλάκισης μου.

Είναι πλέον φανερό πως η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συνθλίψει όλες τις κοινωνικές αντιστάσεις και να χτυπήσει ανελέητα όλες και όλους όσους αντιδρούν στην σύγχρονη νεοφιλελεύθερη κυβερνητική ατζέντα.
Να χτυπήσουν το ευρύτερο κίνημα με δικαστικές σκευωρίες και στημένα κατηγορητήρια στοχοποιώντας όλους εμάς που αντιστεκόμαστε.
Μόλις μάθουμε λεπτομέρειες θα βγει ανακοίνωση της συλλογικότητας μου και φυσικά ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ 9 ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ.

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ".

Διαβάστε την ανάρτηση του μέλους του Ρουβίκωνα στο Facebook

 

Χθες ο Γ. Καλαϊτζίδης προχώρησε σε νέα ανάρτηση στο Facebook μετά από δημοσίευμα που τον "φωτογράφησε" για την υπόθεση της δολοφονίας του Χαμπίμπι.

Στη νέα ανάρτηση του το μέλος της αναρχικής οργάνωσης αναφέρει:

"Σχεδόν 4 χρόνια μετά "ανακάλυψαν" οι αρχές πως είμαι ο...ηθικός αυτουργός!
Οι μηχανισμοί εξουσίας πλέον βρίσκονται σε παραλήρημα.ΜΙΑ ΜΝΗΜΕΙΩΔΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΣΚΕΥΩΡΙΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ.

Πόλεμο θέλετε πόλεμο θα έχετε.
Και θα βρεθούν ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΑΣ".

Δείτε τη νέα ανάρτηση του Γ. Καλαϊτζίδη

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 11-3-2020 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά