Logo

Προσφυγή στο ΣτΕ κατά της απαγόρευσης που επιβλήθηκε στο κολύμπι και σε θαλάσσιες δραστηριότητες



 
 

Κάτοικος νησιού προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας προκειμένου να ακυρωθεί η απαγόρευση που επιβλήθηκε σε κολύμπι, ψαροντούφεκο και στις υπόλοιπες θαλάσσιες δραστηριότητες μεταξύ των οποίων και η χρήση σκαφών αναψυχής, λόγω κοροναϊού. 

Συγκεκριμένα, ζητά να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η  υπ΄ αριθμ. 2131.1/20719/30.3.2020 απόφαση του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Ακτοφυλακής με την οποία τέθηκε απαγορευτικό κατά το διάστημα αυτό και στις εν λόγω θαλάσσιες δραστηριότητες.

Ο προσφεύγων υποστηρίζει ότι  η απαγόρευση είναι αντίθετη σε διατάξεις  του Συντάγματος που αφορούν μεταξύ άλλων  την ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας (άρθρο 5 παρ. 1 του Συντάγματος),  και την προστασία των ατομικών δικαιωμάτων(άρθρο 25 του Συντάγματος).

Με την προσφυγή αμφισβητείται η πρακτική αξία του μέτρου, καθώς όπως αναφέρεται, ο εν γένει περιορισμός του θαλάσσιου μπάνιου δεν είναι ούτε πρόσφορος, ούτε αναγκαίος, αλλά ούτε και αντίστοιχης έντασης με το  νόμιμα επιδιωκόμενο στόχο της προστασίας της δημόσιας υγείας,  όπως δεν μπορεί να είναι νόμιμος κάθε   περιορισμός της ατομικής σωματικής άσκησης, με τήρηση μέτρων ασφαλείας.

Σημειώνεται, ότι η  αίτηση ακύρωσης θα συζητηθεί  στο Δ΄ Τμήμα του ΣτΕ, η πρόεδρος του οποίου θα αποφασίσει την ακριβή ημερομηνία της σχετικής συζήτησης.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 3-4-2020 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά