Logo

Αύριο η απόφαση στη δίκη Τοπαλούδη - Εισαγγελέας: Τιμώ το δικηγορικό σώμα



 
 

Την πρόθεσή της να υποβάλει δήλωση αποχής από τα καθήκοντά της εξέφρασε σήμερα από την έδρα, η εισαγγελέας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, που εκδικάζει την υπόθεση δολοφονίας της φοιτήτριας, Ελένης Τοπαλούδη.

Η εισαγγελική λειτουργός Αριστοτελία Δόγκα μετά την αγόρευσή της προκάλεσε την αντίδραση του προέδρου της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων, Δημήτρη Βερβεσού, ο οποίος ζήτησε την πειθαρχική της δίωξη, υποστηρίζοντας ότι μίλησε απαξιωτικά για τους δικηγόρους.

Μάλιστα, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δικαστηρίου παραβρέθηκε στην αίθουσα και διαμαρτυρήθηκε για την αγόρευση της κ. Δόγκα το μέλος της διοίκησης του ΔΣΑ, Γιώργος Κλεφτοδήμος.

Αποτέλεσμα της παρέμβασής του ήταν να δημιουργηθεί ένταση και η δίκη να διακοπεί για λίγη ώρα.

Μετά την επανέναρξη της ακροαματικής διαδικασίας η κ. Δόγκα είπε ότι εξέφρασε στον προϊστάμενό της την πρόθεσή της να υποβάλει δήλωση αποχής και εκείνος της ζήτησε να παραμείνει στην έδρα.

Η δίκη συνεχίστηκε με τις αγορεύσεις της Πολιτικής Αγωγής και των συνηγόρων υπεράσπισης, ενώ η εισαγγελέας της Έδρας ζήτησε να δευτερολογήσει.

Η εισαγγελέας Αριστοτελία Δόγκα δήλωσε ότι τιμά το δικηγορικό σώμα, απαντώντας στις ενστάσεις που προβλήθηκαν από τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρη Βερβεσό για όσα είπε στην αγόρευση της όταν ανέφερε πως «όταν μπήκαν στην υπόθεση οι δικηγόροι άρχισαν τα ψέματα».

Όπως είπε η εισαγγελέας, αναφέρθηκε μόνον στη συγκεκριμένη υπόθεση σε σχέση με την προσπάθεια των κατηγορουμένων να αποκρύψουν την αλήθεια.

Επεσήμανε ότι σέβεται και υπολήπτεται το δικηγορικό λειτούργημα, τονίζοντας ότι οι δικηγόροι είναι συλλειτουργοί της Δικαιοσύνης.

Ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Οι δικηγόροι είναι συλλειτουργοί της Δικαιοσύνης, θα αναδείξουν ότι είναι καλό για τον πελάτη του. Τι κάνουμε εδώ τόσους μήνες; Προσπαθούμε να βρούμε την αλήθεια».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 14-5-2020 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά