Logo

Ελεύθεροι οι δύο αντιεξουσιαστές για την επίθεση στο σπίτι του Δ. Σταμάτη



 
 

Ελεύθεροι αφέθηκαν σήμερα, Δευτέρα, οι δύο αντιεξουσιαστές οι οποίοι φέρονται αναμεμειγμένοι στην επίθεση στο σπίτι του πρώην υπουργού και νυν προέδρου του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων Δημήτρη Σταμάτη, στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης.

Οι δύο συλληφθέντες ηλικίας 27 και 28 ετών που κατηγορούνται ότι επιχείρησαν να ενεργοποιήσουν εκρηκτικούς- εμπρηστικούς μηχανισμούς στην πυλωτή πολυκατοικίας που μένει ο κ. Σταμάτης, απολογήθηκαν στην ανακρίτρια που έχει αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο άνδρες ανέφεραν πως ακήνουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο, αλλά αρνήθηκαν τις πράξεις που τους αποδίδονται.

Μετά τη διαδικασία της απολογίας, οι δύο κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, με σύμφωνη γνώμη της ανακρίτριας και του εισαγγελέα Θεσσαλονίκης.

Στους κατηγορούμενους επιβλήθηκαν οι όροι της αυτοπρόσωπης εμφάνισης δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα κατοικίας τους, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της καταβολής χρηματικής εγγυοδοσίας ύψους 10.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως σε βάρος τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για απόπειρα έκρηξης με κίνδυνο για άνθρωπο και απλή συνέργεια στην απόπειρα έκρηξης σε βαθμό κακουργήματος, καθώς και για τα πλημμελήματα της κατοχής εκρηκτικών υλών από κοινού, συμμορίας, απείθειας, βίας κατά υπαλλήλων, παράνομης οπλοκατοχής και κατοχής μικροποσότητας ναρκωτικής ουσίας για ίδια αποκλειστικά χρήση.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο της Αστυνομίας, ο 27χρονος συνελήφθη την ώρα που άφηνε στο έδαφος από σακίδιο πλάτης που κουβαλούσε πάνω του, δύο αυτοσχέδιους μηχανισμούς, τους οποίους φέρεται πως επιχείρησε να ενεργοποιήσει με χρήση φλόγας.Ο 28χρονος συγκτατηγορούμενός του που φαίνεται να παρακολουθούσε την πολυκατοικία και τον περιβάλλοντα χώρο κινούμενος με ποδήλατο, συνελήφθη αργότερα στην οδό Κασσάνδρου στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης.

Ακολούθησε αστυνομική επιχείρηση σε τέσσερα διαμερίσματα, στην Άνω Πόλη, όπου φαίνεται να διέμεναν τον τελευταίο καιρό. Από τα διαμερίσματα κατασχέθηκαν τέσσερις πυροτεχνικές συσκευές, μία χειροβομβίδα- δακρυγόνο, μία σφεντόνα και τρία μεταλλικά μπουλόνια, πλαστικές φιάλες με εύφλεκτο υλικό, ένα πτυσσόμενο μαχαίρι, σπρέι πιπεριού και ποσότητες κάνναβης.

Έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση συμπαράστασης τους από άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου.

Εξάλλου, χθες το βράδυ αντιεξουσιαστές είχαν τοποθετήσει πανό στην Άνω Πόλη, σε ένδειξη αλληλεγγύης στους δύο συντρόφους τους.

 ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 1-6-2020 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά