Logo

Υπόθεση Novartis: Εξετάστηκαν οι Εισαγγελείς κατά της Διαφθορας



 
 

Στον Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγγελο Ζαχαρή κατέθεσαν σήμερα, Τετάρτη, οι εισαγγελείς Διαφθοράς για τους χειρισμούς τους στην υπόθεση Novartis.

H επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και οι επίκουροι εισαγγελείς Χρήστος Ντζούρας και Στέλιος Μανώλης εκλήθησαν να εξεταστούν ως ύποπτοι για τα αδικήματα της κατάχρησης εξουσίας, παράβασης καθήκοντος και ψευδών βεβαιώσεων που αφορούν τις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων με βάση τις οποίες στηρίχθηκε η εμπλοκή δέκα πολιτικών.

Σε πολυσέλιδο υπόμνημά της η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη αρνήθηκε τις κατηγορίες. Τις σε βάρος τους κατηγορίες αρνήθηκαν και οι εισαγγελείς Χρ. Ντζούρας και Στ. Μανώλης.

Και οι τρεις ύποπτοι, πρότειναν και εξετάστηκαν μάρτυρες προς στήριξη των ισχυρισμών τους.

Στο μεταξύ στα χέρια των αντεισαγγελέων του Αρείου Πάγου Ευάγγελου Ζαχαρή και Λάμπρου Σοφουλάκη διαβιβάστηκαν τα νέα στοιχεία που έφθασαν χθες και στη Βουλή με πρωτοβουλία του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Αγγελή.

Πρόκειται για έγγραφα του FBI που είχε στην κατοχή της η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, αλλά δεν τα είχε αποστείλει στη Βουλή, αν και δεν ήταν διαβαθμισμένα.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη, αναμένεται να εξεταστούν εκ νέου ο κ. Αγγελείς αλλά και οι τρεις εισαγγελικοί λειτουργοί κατά της διαφθοράς, εφόσον ανακύψουν τυχόν ποινικές και πειθαρχικές ευθύνες τους για τη μη αποστολή των εγγράφων στη Βουλή.

 ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 3-6-2020 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά