Logo

Πλημμεληματικές διώξεις στους συλληφθέντες για τα επεισόδια έξω από την Αμερικάνικη πρεσβεία



 
 

Για τέσσερα αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος διώκονται οι πέντε συλληφθέντες κατά τα χθεσινά επεισόδια κατά τη διάρκεια πορείας διαμαρτυρίας στην αμερικανική πρεσβεία για την ανθρωποκτονία του Τζόρτζ Φλόιντ στις ΗΠΑ.

Ο εισαγγελέας άσκησε εναντίον τους ποινική δίωξη για τα αδικήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης, απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού και κατά συρροή, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας πράγματος που χρησιμεύει για το κοινό όφελος από κοινού και παράνομη οπλοχρησία.

Οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο από όπου ζήτησαν και έλαβαν αναβολή για την δίκη τους για τις 16 Ιουνίου.

Με την ίδια απόφαση το δικαστήριο διέταξε να αφεθούν ελεύθεροι.

Στα δικαστήρια πρώην σχολής Ευελπίδων είχαν συγκεντρωθεί 15 με 20 άτομα εκφράζοντας τη συμπαράσταση τους στους κατηγορούμενους.

Πρόκειται για δύο ημεδαπούς που κατηγορούνται για επιθέσεις με ρίψη πετρών και άλλων αντικειμένων κατά των αστυνομικών δυνάμεων και δύο ημεδαπούς και ένα αλλοδαπό που κατηγορούνται για φθορές σε καταστήματα στην Πλατεία Κολωνακίου και επιθέσεις με ρίψη μαρμάρων κατά των αστυνομικών δυνάμεων.

Επίσης, ο αλλοδαπός χρησιμοποίησε πυροσβεστήρα κατά των αστυνομικών και εκσφενδόνισε σε βάρος τους μεταλλικό αναλόγιο, προκαλώντας ζημιές σε τρεις μοτοσικλέτες αστυνομικών.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 4-6-2020 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά