Logo

Απορρίφθηκε αίτηση πτώχευσης της Folli Follie



 
 

Βιώσιμη έκρινε την εταιρεία Folli Follie το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών το οποίο απέρριψε αίτηση δύο ομολογιούχων της Folli Follie για πτώχευση της.

Την αίτηση πτώχευσης είχαν καταθέσει τον περασμένο Οκτώβριο δυο ομολογιούχοι της FF Group, ζητώντας να κηρυχθεί η εταιρεία σε πτώχευση αλλά και να απαγορευθεί η διάθεση κάθε περιουσιακού στοιχείου της εταιρείας.

Η υπόθεση είχε συζητηθεί στο δικαστήριο τον περασμένο Ιανουάριο και χθες, Πέμπτη, δημοσιεύτηκε η δικαστική απόφαση.

Οι δύο προσφεύγοντες πιστωτές κατέχουν αθροιστικά ομόλογα ποσού 1,5 εκατομμυρίου ευρώ εκ των Εγγυημένων Μετατρέψιμων Ομολόγων λήξεως 2019 (εκδόσεως FF Group Finance Luxembourg S.A.) και ομόλογα ποσού 2,5 εκατ. CHF εκ των Εγγυημένων Ομολόγων λήξεως 2021 (εκδόσεως FF Group Finance Luxembourg II S.A.), ήτοι μόλις 0,87% επί των συνολικών δανειακών υποχρεώσεων της Εταιρείας.

Κατά την εκδίκαση της αίτησης, η πλευρά των ομολογιούχων ήταν επικριτική για την έκβαση που έλαβε η υπόθεση της Folli Follie, χαρακτηρίζοντας την ως το μεγαλύτερο σκάνδαλο λογιστικής απάτης από ελληνική επιχείρηση.

Από την πλευρά τους οι νομικοί εκπρόσωποι της Folli Follie είχαν υποστηρίξει την απόρριψη του αιτήματος πτώχευσης, επισημαίνοντας ότι η εταιρεία έχει έρθει σε αρχική συμφωνία με το μεγαλύτερο μέρος των ομολογιούχων της.

Όπως παρουσίασαν, η εταιρεία εξυπηρετεί κανονικά τις υποχρεώσεις της, έχουν ρυθμιστεί οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία, ενώ διαθέτει περιουσιακά στοιχεία.

Με την απόφαση του το δικαστήριο έκρινε βιώσιμη της Follie Follie, απορρίπτοντας  την αίτηση πτώχευσης των δύο ομολογιούχων.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 12-6-2020 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά