Logo

Επίθεση με βιτριόλι: Όλη η δικογραφία -Το σημείωμα της 35χρονης και οι καταθέσεις [έγγραφο+φωτο]



 
 

Μία δικογραφία που "δένει" τις ενδείξεις που οδήγησαν στην απαγγελία κατηγορίας σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος της 35χρονης γυναίκας η οποία φέρεται να επιτέθηκε με βιτριόλι στην 34χρονη Ιωάννα στην Καλλιθέα στις 20 Μαΐου υποστηρίζουν αστυνομικές πηγές ότι σχημάτισε η Ελληνική Αστυνομία. 

Η δικογραφία βρίσκεται τώρα στα χέρια του ανακριτή και της υπεράσπισης της 35χρονης, η οποία προανακριτικά δεν ομολόγησε  την εμπλοκή της στην υπόθεση και αναμένεται να επιχειρήσει να αντικρούσει τα στοιχεία της κατά την απολογία της κατηγορουμένης την προσεχή Τρίτη. 

Οι ενδείξεις για αθρωποκτονία που έμεινε στο στάδιο της απόπειρας 

Συζητήσεις έχει προκαλέσει σε νομικούς κύκλους η ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος της 35χρονης για απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. 

Εισαγγελικοί κύκλοι τονίζουν πως στην παρούσα φάση της δικαστικής διερεύνησης αυτός ο νομικός χαρακτηρισμός δικαιολογείται από τις ενδείξεις της δικογραφίας.  Προς επίρρωση αυτού του ισχυρισμού επικαλούνται τα αναφερόμενα στο διαβιβαστικό των διωκτικών αρχών που υπάρχει στη δικογραφία στο οποίο επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, ότι: «Τα πυκνά διαλύματα θειικού οξέως σύμφωνα με πραγματογνώμονες αξιωματικούς μπορεί σε σοβαρές εκθέσεις να προκαλέσουν θάνατο». 

Το πλούσιο φωτογραφικό υλικό 

Στο διαβιβαστικό παρουσιάζεται, επίσης, πλούσιο φωτογραφικό υλικό, το οποίο θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό και επιβαρυντικό για την 35χρονη κατηγορούμενη. 

Στα φωτογραφικά καρέ φαίνονται τα ρούχα που φορούσε η δράστιδα κατά την ημέρα της επίθεσης, το παντελόνι, η ζακέτα, το σακίδιο που φορούσε στην πλάτη της. 

Τα αντικείμενα αυτά, που μοιάζουν πολύ με αυτά που φορούσε η δράστιδα, όπως προκύπτει από το βιντεοσκοπημένο υλικό που έχει συλλεγεί, βρέθηκαν στην κατοχή της 35χρονης κατηγορούμενης. Στην κατοχή της τελευταίας βρέθηκαν η περούκα και η τηλεκάρτα που χρησιμοποίησε η δράστιδα για την κλήση της στο ραδιοταξί. 

Όλα αυτά τα στοιχεία συνάδουν με όσα έχουν καταθέσει μάρτυρες καθώς και με τις περιγραφίες του θύματος για την άγνωστη γυναίκα που της πέταξε στο πρόσωπο το καυστικό υγρό. 

Το ιδιόχειρο σημείωμα της κατηγορούμενης, η κατάθεση του 40χρονου φίλου της και οι επικοινωνίες  στο messenger  

Μεταξύ των κατασχεθέντων υπάρχει και ένα  ιδιόχειρο σημείωμα το οποίο ξεκινάει με τις λέξεις: «Τι θα γίνει με τον πρώην» και τελειώνει «δυο εβδομάδες από τώρα το νωρίτερο».

Σύμφωνα με το διαβιβαστικό της αστυνομίας, η φερόμενη ως δράστιδα είχε  επικοινωνήσει μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής mesenger με την Ιωάννα με σκοπό να ενημερωθεί σχετικά με επικοινωνία μεταξύ της 34χρονης λογίστριας και προσώπου ο οποίος διατηρούσε σχέση εκείνη την περίοδο με την 35χρονη. Σχετικές εικόνες της συνομιλίας προσκόμισε στις αρχές η 34χρονη.

Πρόκειται για άνδρα 40 ετών, ο οποίος  έχει δώσει κατάθεση στις αρχές, αναφέροντας: 

«Πριν περίπου δύο χρόνια σε ένα καφενείο στην περιοχή του Ζωγράφου, γνώρισα μία γυναίκα σε κοινή παρέα... Συνεχίσαμε να επικοινωνούμε φιλικά, μέσω Messenger, όπου και αναπτύξαμε μία ελεύθερη ερωτική σχέση, την οποία διατηρούμε μέχρι και σήμερα. Η σχέση μας δεν έχει ούτε εντάσεις ούτε πιέσεις και έχουμε βρεθεί κάποιες φορές καθώς μένουμε και οι δύο στην περιοχή του Ζωγράφου. Με την εν λόγω γυναίκα δεν έχουμε σταθερή σχέση και γνωρίζω ελάχιστα για την προσωπική της ζωή. Λόγω των κοινών γνωστών που είχαμε μου βγήκε σαν προτεινόμενη διαδικτυακή φίλη η Ιωάννα στην οποία και έκανα αίτημα φιλίας. Με την εν λόγω γυναίκα ανταλλάξαμε 5-10 τυπικά μηνύματα, πλην όμως δεν βρεθήκαμε ποτέ από κοντά και δεν υπήρξε εδώ και έναν χρόνο περαιτέρω επαφή μαζί της».

Η κατάθεση του θύματος

«Είδα ξαφνικά μπροστά μου μια γυναικεία φιγούρα η οποία φορούσε μαύρη προστατευτική  μάσκα η οποία ήρθε κοντά μου με κοίταξε στα μάτια και χωρίς να μου πει τίποτα μου πέταξε στο πρόσωπο κάποιο καυστικό υγρό», είπε στην κατάθεση της στους αστυνομικούς περιγράφωντας την επίθεση που δέχθηκε με βιτριόλι.
«Αυτή μετά έφυγε τρέχοντας από τη γυάλινη πόρτα εξόδου προς άγνωστη κατεύθυνση. Εγώ αρχικά κοίταξα την μπλούζα μου γιατί νόμιζα ότι μου έριξε καυτό καφέ αλλά αυτό άρχισε να μυρίζει άσχημα και μου φάνηκε ότι είναι κάποιο καυστικό υγρό γιατί κατάλαβα ότι ήταν παχύρευστο. Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν να τρέξω αμέσως στο απέναντι φαρμακείο ενώ παράλληλα ούρλιαζα από τους πόνους για βοήθεια. Αισθανόμουν εκείνη την στιγμή να πρήζεται το πρόσωπο μου και τα χέρια μου να καίνε. Όταν έφτασα στο φαρμακείο άρχισα να φωνάζω για βοήθεια και να λέω στην φαρμακοποιό ότι κάποιος μου πέταξε κάτι καυστικό στο πρόσωπο».

Η οδηγός του ταξί: Ήταν αγχωμένη

Η οδηγός του ταξί που μετέφερε δύο φορές την δράστιδα στον τόπο του εγκλήματος αρχικά το πρωινό της 19ης Μαϊου και στη συνέχεια την ημέρα που ολοκλήρωσε την πράξη της σε βάρος της Ιωάννας, είπε καταθέτοντας στους αστυνομικούς:

Την παραμονή της επίθεσης: «Δέχθηκα μια κλήση στο τάμπλετ μου από το ραδιοταξί για να παραλάβω έναν πελάτη από την οδό Ελευθερίου Βενιζέλου 231 στην Καλλιθέα με άγνωστο προορισμό. Η μόνη πληροφορία ήταν να περιμένω τον πελάτη όσο χρειαστεί, με ώρα ραντεβού την 9.30. Κατευθύνθηκα από το σημείο και έλαβα κλήση στο κινητό μου από το ραδιοταξί και μου έδωσαν την πληροφορία ότι θα παραλάβω μία κοπέλα, Ελληνοαμερικανίδα, την οποία χρειάζεται να περιμένω καθώς έχει τρεις συνεντεύξεις να δώσει και χρειάζεται ένα ταξί να την περιμένει από κάτω. Περίπου 9.30 εμφανίσθηκε στο παράθυρο του ταξί μου, στου οδηγού , μία κοπέλα εμφανώς αγχωμένη και  μου ζήτησε να την περιμένω 20 με 25 λεπτά στο σημείο που βρισκόμουνα ήδη …
Μετά από 20 λεπτά η γυναίκα εμφανίσθηκε ερχόμενη διαγωνίως από την απέναντι πλευρά που είναι η εκκλησία της Αγίας Ελεούσας, εμφανώς αγχωμένη και τρεχάτη. Μπήκε στο ταξί και με ενημέρωσε ότι πάμε στο Α΄ Νεκροταφείο στο Μετς …». Εκεί μου είπε ότι θα με χρειαστεί και αύριο, έχει έρθει από Αμερική… «.

Η μέρα της επίθεσης: «Την επόμενη ημέρα 9.05 περίπου πήγα στην Ελευθερίου Βενιζέλου έξω ακριβώς από τη ΔΕΗ και πάρκαρα. Πριν τις 9.30 γύρω στις 9.25 η ίδια γυναίκα εμφανίστηκε και μου είπε περίμενε με εδώ δεν θα αργήσω πολύ και να τη χρεώσω κανονικά. Έφυγε προς απέναντι την πλευρά της Αγίας Ελεούσας και εξαφανίστηκε. Εμφανίστηκε σύντομα ύστερα από 10 λεπτά με ένα τέταρτο το πολύ τρέχοντας μπήκε στο πίσω κάθισμα πίσω από εμένα τη ρώτησα που πηγαίνουμε , άργησε λίγο να απαντήσει και μου είπε στο ΜΕΤΣ όπως και χθες…».

Έλαβε άδεια για προσωπικούς λόγους

Άλλο ένα επιβαρυντικό στοιχείο για την 35χρονη είναι και το  email που έστειλε η κατηγορούμενη στις 19 Μαίου, την προηγούμενη μέρα της επίθεσης ζητώντας άδεια για σοβαρούς ποσωπικούς λόγους.  Οι λόγοι αυτοί ήταν κατά την απάντηση της στον εισαγγελέα να … βάψει τα νύχια της! Όπως προκύπτει από το έγγραφο η κατηγορούμενη εργαζόταν σε εισπρακτική εταιρεία και συγκεκριμένα στο τμήμα ανάκτησης απαιτήσεων. Σγκεκριμένα ανέφερε στο αίτημα της ότι «ήθελα να σας αιτηθώάδεια αύριο στις 20 /5/2020 για σοβαρούς προσωπικούς λόγος» έγγραφε η κατηγορούμενη στο αίτημα της.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 12-6-2020 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά