Logo

Άνοιξαν υπηρεσίες των δικαστηρίων για τους δικηγόρους



 
 

Επιτράπηκε από χθες, Παρασκευή, η είσοδος των δικηγόρων στο Τμήμα Εκτελέσεων Ποινών στα δικαστήρια της Αθήνας.

Τρεις μήνες μετά την αναστολή λειτουργίας των δικαστηρίων, οι δικηγόροι μπορούν πλέον να πηγαίνουν αυτοπροσώπως στο αρμόδιο τμήμα των δικαστηρίων της Ευελπίδων, για την εκτέλεση ποινών πελατών τους.

Μέχρι πρότινος η διαδικασία αυτή γινόταν μόνο μέσα από μία ...θυρίδα με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα στην εξυπηρέτηση των δικηγόρων.

Τελικά χθες μετά από παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας Βαγγέλη Ιωαννίδη, άνοιξε η είσοδος για τους δικηγόρους. Παράλληλα αποφασίστηκε να αυξηθεί σημαντικά το νούμερο καθημερινής εξυπηρέτησης δικηγόρων σε όλες τις υπηρεσίες των δικαστηρίων.

Επίσης, συμφωνήθηκε οι δικηγόροι να εξυπηρετούνται κατά απόλυτη προτεραιότητα.

Σε ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών αναφέρεται σχετικά:

«Από την πρώτη στιγμή επαναλειτουργίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών εντοπίστηκαν προβλήματα εξυπηρέτησης των δικηγόρων, που αφορούν, μεταξύ άλλων, την είσοδο-εξυπηρέτηση από την κεντρική είσοδο της Εισαγγελίας αλλά και την εξυπηρέτηση των δικηγόρων στο τμήμα εκτέλεσης ποινών μόνο δια της «θυρίδας» της εκεί εισόδου. Τα προβλήματα αυτά τα είχαμε επισημάνει από την πρώτη στιγμή και είχαμε ζητήσει την άμεση επίλυση τους.

Μετά την έκδοση της ΚΥΑ 34781/2020, όπου στο άρθρο 19 παρ. 2 της οποίας ορίζονται τα εξής: «Οι δημόσιες υπηρεσίες τελούν σε πλήρη λειτουργία. Η εξυπηρέτηση του κοινού γίνεται κατά προτίμηση, αλλά όχι αποκλειστικά, κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού», οφείλουν όλες οι υπηρεσίες να είναι ανοικτές στο κοινό, πολλώ δε μάλλον οι δικαστικές – εισαγγελικές υπηρεσίες για τους δικηγόρους.

Κατόπιν, δε, σχετικής επικοινωνίας του Συμβούλου Δ. Αναστασόπουλου με τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας κο Ευ. Ιωαννίδη, αποφασίστηκε από αύριο Παρασκευή 12/6/2020 να ανοίξει η είσοδος του τμήματος εκτελέσεως ποινών ώστε να εισέρχονται κανονικά οι δικηγόροι, με την τήρηση πάντα των αναγκαίων μέτρων ασφαλείας. Επίσης, αποφασίστηκε να αυξηθεί σημαντικά το νούμερο καθημερινής εξυπηρέτησης δικηγόρων σε όλες τις υπηρεσίες και, σε κάθε περίπτωση, οι δικηγόροι να εξυπηρετούνται κατά απόλυτη προτεραιότητα".

Καταλήγοντας στην ανακοίνωση του η διοίκηση του ΔΣΑ επισημαίνει την ανάγκη να ψηφιοποιηθούν, το συντομότερο δυνατό, οι υπηρεσίες της Εισαγγελίας.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 13-6-2020 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά