Logo

Βόλος: Χημικά και συμπλοκές των ΜΑΤ με διαδηλωτές έξω από τα δικαστήρια - Κρατείται ο ένας συλληφθείς [φωτο]



 
 

Νέα απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ κατά διαδηλωτών καταγγέλλεται από τη Συνέλευση κατά της Καύσης Σκουπιδιών στο Βόλο. 

Αυτή τη φορά η αστυνομική βιαιότητα εκδηλώθηκε, σύμφωνα με την καταγγελία, έξω από το Δικαστικό Μέγαρο του Βόλου, όπου την Κυριακή συγκεντρώθηκαν άτομα για να συμπαρασταθούν στους δύο συλληφθέντες για τα επεισόδια στο συλλαλητήριο του Σαββάτου κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ

Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή της στη σελίδα της στο Facebook η Συνέλευση κατά της Καύσης Σκουπιδιών αναφέρει: 

"Συγκεντρώθηκαν 100 άτομα μπροστά στα δικαστήρια για συμπαράσταση στους συλληφθέντες, και δέχτηκαν απρόκλητη επίθεση από τις μονάδες των ΜΑΤ. Βόμβες κρότου λάμψης και δακρυγόνα γέμισαν την πλατεία Ελευθερίας.

Από τους δύο συλληφθέντες η μία αφέθηκε ελεύθερη, ενώ στον άλλο απαγγέλθηκαν κατηγορίες και θα δικαστεί αύριο. Καλούμε όλο τον κόσμο του Βόλου να συμπαρασταθεί στον πολίτη που συνελήφθη άδικα και ξυλοκοπήθηκε αύριο στις 11 στα Δικαστήρια του Βόλου. Η αλληλεγγύη είναι η δύναμη μας και το δίκαιο με το μέρος μας"

Το thenewspaper.gr και το e-thessalia.gr σε σχετικά ρεπορτάζ τους κάνουν λόγο για ένταση που επικράτησε το μεσημέρι της Κυριακής στην πλατεία Ελευθερίας έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Βόλου, όταν αστυνομικές δυνάμεις έριξαν φωτοβολίδες κρότου λάμψης σε διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί για να συμπαρασταθούν στους δύο συλληφθέντες από τα χθεσινά επεισόδια, στη διάρκεια της πορείας κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ.

Το e-thessalia.gr, ειδικότερα, αναφέρι ότι οι δύο νεαροί συλληφθέντες, μία γυναίκα και ένας άνδρας που είναι φοιτητές στον Βόλο και κατάγονται από άλλες πόλες, οδηγήθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου. 

Η εισαγγελέας υπηρεσίας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου προχώρησε στο διαχωρισμό της δικογραφίας ως προς την 20χρονη συλληφθείσα, η οποία κατηγορείται από τις διωκτικές αρχές για διατάραξη κοινής ειρήνης και για φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης ως προς αυτήν καθώς δεν προέκυψαν εγκλήσεις των αστυνομικών σε βάρος της. Στη συνέχεια διέταξε να αφεθεί ελεύθερη η νεαρή. 

Για τον νεαρό άσκησε ποινική δίωξη για διατάραξη κοινής ειρήνης, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, εξύβριση, αντίσταση κατά της αρχής και σωματική βλάβη και τον παρέπεμψε να δικαστεί στο αυτόφωρο. Η δίκη του νεαρού θα διεξαχθεί αύριο Δευτέρα στο αυτόφωρο, ενώ ο κατηγορούμενος θα παραμείνει απόψε κρατούμενος στο Αστυνομικό Τμήμα. 

Από νωρίς το μεσημέρι, έξω από τα Δικαστήρια Βόλου βρισκόταν δύναμη της αστυνομίας με “κλούβα” ενώ συγκεντρώθηκαν και νεαροί για συμπαράσταση στους δύο συλληφθέντες. που φώναζαν συνθήματα. 

Όταν έγινε γνωστό ότι ο νεαρός θα κρατηθεί, ομάδα συγκεντρωμένων διαπληκτίστηκε με αστυνομικούς,  οι οποίοι έκανα χρήση κρότου λάμψης.

Μάλιστα, ένας νεαρός άνδρας από τους αλληλέγγυους διαπληκτίστηκε επίσης έντονα με τους αστυνομικούς και σύμφωνα με τους συνηγόρους υπεράσπισης των δύο νεαρών χτυπήθηκε και έγινε προσαγωγή του.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 14-6-2020 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά