Logo

Ιατροδικαστής ανατρέπει τους ισχυρισμούς αστυνομικών ότι 24χρονοι "έπεσαν" σε μηχανή της ΔΙΑΣ



 
 

Κρούσμα αστυνομικής βίας διαφαίνεται στην υπόθεση τραυματισμού δύο 24χρονων που είχαν εμπλακεί σε επεισόδιο με αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ στα Σεπόλια.

Ο τραυματισμός των δύο νεαρών είχε σημειωθεί την Κυριακή 24 Μαΐου στα Σεπόλια, όταν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. ενεπλάκησαν σε επεισόδιο με δύο 24χρονους στην οδό Κρέοντος, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό των δύο νεαρών.

Αν και οι αστυνομικοί ισχυρίστηκαν πως ο ένας τουλάχιστον από τους νεαρούς χτύπησε όταν έχασε την ισορροπία του και έπεσε σε σταθμευμένη μηχανή της ομάδας ΔΙΑΣ, η ιατροδικαστική εξέταση τους διαψεύδει!

Στις επίσημες εκθέσεις που συνέταξε την 11η Ιουνίου ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης επισημαίνεται ότι ο τραυματισμός τους στο κεφάλι προκλήθηκε από «θλων αμβλύ όργανο».

Το επεισόδιο εκτυλίχθηκε κατά τη διάρκεια ελέγχου, το μεσημέρι της 24ης Μαΐου στα Σεπόλια. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς της ΔΙΑΣ, ήταν σταθμευμένοι στην συμβολή των οδών Αντιγόνης και Κρέοντος όταν ο ένας από τους νεαρούς, τους πλησίασε και τους επιτέθηκε φραστικά λέγοντάς τους «γιατί με κοιτάτε έτσι, αν δεν φοράγατε στολή δεν θα με κοιτάζατε έτσι».

Οι αστυνομικοί αντέδρασαν περνώντας του χειροπέδες.

Τότε ένας συνομήλικος φίλος του 24χρονου, παρενέβη και ζήτησε το λόγο από τους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με την εκδοχή των αστυνομικών, ενώ επιχειρούσαν να συλλάβουν το δεύτερο νεαρό, έχασε την ισορροπία του και έπεσε πάνω στη μια από τις υπηρεσιακές μηχανές με συνέπεια να τραυματιστεί στο κεφάλι.

Μάλιστα οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ προχώρησαν ακόμα ένα βήμα. Ο ένας από αυτούς ισχυρίστηκε: «Χάσαμε την ισορροπία μας και εμείς με αποτέλεσμα να πέσουμε πάνω στο πίσω μέρος της υπηρεσιακής μηχανής και να χτυπήσουμε το κεφάλι μας».

Οι δύο πολίτες κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά, υποστηρίζοντας ότι αστυνομικοί τους χτύπησαν με γκλομπ και χειροπέδες στο κεφάλι καθώς και ότι χρησιμοποίησαν «δυσανάλογη βία».

Σύμφωνα με τον συνήγορό τους Θανάση Καμπαγιάννη, την εκδοχή των ανδρών της ΔΙ.ΑΣ. ανατρέπουν οι ιατροδικαστικές εκθέσεις που αποδίδουν τους τραυματισμούς σε χτύπημα από «θλων αμβλύ όργανο» και όχι από πτώση στο έδαφος, όπως ισχυρίζονται οι αστυνομικοί...

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 17-6-2020 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά