Logo

Ο Κωνσταντίνος Βουλγαρίδης νέος πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων



 
 

Εξελέγη νέος πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, ο Κωνσταντίνος Βουλγαρίδης μετά από τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου για τη συγκρότηση του Προεδρείου της Ένωσης.

Το νέο προεδρείο εξελέγη μετά από τη δικαστική απόφαση για διορισμό προσωρινής διοίκησης, καθώς είχε ολοκληρωθεί η θητεία της προηγούμενης εκλεγμένης διοίκησης και δεν έχουν γίνει οι αρχαιρεσίες για την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου λόγω της πανδημίας του κοροναϊού.

Η απόφαση ελήφθη με απόφαση της πλειοψηφίας των μελών του ΔΣ, ενώ είχαν διαφωνήσει οι απερχόμενοι πρόεδρος και γενικός γραμματέας Χριστόφορος Σεβαστίδης και Παντελής Μποροδήμος.

Το νέο προεδρείο διορίστηκε με απόφαση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.

Συγκεκριμένα εξελέγησαν για για τις θέσεις του προεδρείου οι ακόλουθοι:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κωνσταντίνος Βουλγαρίδης, Πρόεδρος Πρωτοδικών

Α΄ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ευστάθιος Βεργώνης, Αντεισαγγελέας Εφετών
Β΄ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Γρηγόριος Κομπολίτης, Ειρηνοδίκης
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Δημήτριος Φούκας, Πρόεδρος Πρωτοδικών
ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: Ελευθερία Κώνστα, Εφέτης
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ: Ευστάθιος Βεργώνης, Αντεισαγγελέας Εφετών
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ: Νικόλαος Σαλάτας, Πρόεδρος Εφετών
Μαργαρίτα Στενιώτη , Εφέτης
Παναγιώτης Λυμπερόπουλος, Εφέτης.

Κατά την πρώτη συνεδρίαση της η Προσωρινή Διοίκηση αποφάσισε τη διενέργεια των αρχαιρεσιών για την ανάδειξη των μελών του Δ.Σ., της Εξελεγκτικής Επιτροπής και των Εφετειακών Επιτροπών στις 27 Σεπτεμβρίου 2020 και 4 Οκτωβρίου 2020.

Επίσης, αποφασίστηκε συνάντηση του Προεδρείου με τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμμένο και τον Υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, "προκειμένου να συζητηθούν θέματα, που προέκυψαν τις τελευταίες ημέρες και αποτελούν αντικείμενο έντονου δημοσίου διαλόγου" όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΔΕ.

Υπενθυμίζεται πως έχουν προκαλέσει "θύελλα" αντιδράσεων από άλλες δικαστικές ενώσεις οι προτάσεις του Αντιπρέδρου της Κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμμένου περί κατάργησης της επετηρίδας των δικαστικών λειτουργών και περί διορισμού δικαστών επί θητεία.

 ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 23-6-2020 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά