Logo

Συμπληρωματικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για την φωτιά στο Μάτι ζητά ο Ανακριτής



 
 

Συμπληρωματικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος ζητά ο Ανακριτής που διερευνά την δικογραφία για την φωτιά στο Μάτι που στοίχισε τη ζωή σε πάνω από 100 ανθρώπους.

Ο ανακριτής Αθανάσιος Μαρνέρης διαπίστωσε ευθύνες σε βάρος στελεχών της Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής και για το λόγο αυτό έστειλε έγγραφο προς την Εισαγγελία προκειμένου να ασκηθεί συμπληρωματική ποινική δίωξη για το κακούργημα της έκθεσης.

Ο δικαστικός λειτουργός εντόπισε επιβαρυντικά στοιχεία σε βάρος των αρμοδίων που είχαν την ευθύνη για το συντονισμό της κατάσβεσης της φονικής πυρκαγιάς.

Τα στοιχεία "αλίευσε" κατά την πρόσφατη "έφοδος" του στο Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής και άλλες συναρμόδιες υπηρεσίες.

Αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κατάσχεσαν  το καταγραφικό μηχάνημα του Κέντρου Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να διακριβωθούν τα λάθη που έγιναν τη μοιραία ημέρα.

Αξίζει να σημειωθεί πως κατά το παρελθόν υπήρξαν καταγγελίες ότι έγινε προσπάθεια απόκρυψης του συγκεκριμένου καταγραφικού, το οποίο δεν δόθηκε στον Εισαγγελέα μαζί με το άλλο καταγραφικό του κέντρου «199».

Εκτός από την έφοδο στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι, έγινε και δεύτερη έρευνα των αστυνομικών στις εγκαταστάσεις της Διεύθυνσης Πληροφορικής της Πυροσβεστικής στο Μοσχάτο.

Οι αστυνομικοί πήραν στοιχεία για τα ψηφιακά στίγματα των οχημάτων της Πυροσβεστικής που χρησιμοποιήθηκαν την ημέρα της τραγωδίας στο Μάτι.

Ο ανακριτής φαίνεται πως διαπίστωσε ποινικές ευθύνες των τότε υπευθύνων για τον σχεδιασμό και την επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς τόσο στην Πολιτική Προστασία όσο και στην Πυροσβεστική.

Το αίτημα θα εξεταστεί από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών Κώστα Σπυρόπουλο.

Εφόσον γίνει αποδεκτό, τότε αναμένεται μετατροπή του κατηγορητηρίου που μέχρι σήμερα περιελάμβανε αδικήματα μόνο σε βαθμό πλημμελήματος.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 25-6-2020 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά