Logo

ΣτΕ: Αποχωρεί ο Αθανάσιος Ράντος λόγω συνταξιοδότησης την 1η Ιουλίου



 
 

Αποχαιρετιστήρια ήταν σήμερα, Παρασκευή, η συνεδρίαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τον πρόεδρο του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου Αθανάσιο Ράντο ο οποίος αποχωρεί την 1η Ιουλίου λόγω συνταξιοδότησης.

Στην σημερινή συνεδρίαση παραβρέθηκαν ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Δημήτριος Κράνης, ο πρόεδρος και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωσήφ Τσαλαγανίδης και Βασίλης Πλιώτας, ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ιωάννης Σαρμάς και δικαστές και εκπρόσωποι του νομικού κόσμου.

Στην αποχαιρετιστήρια ομιλία του ο κ. Ράντος ανέφερε:

«Δεν είναι εύκολο να αποχαιρετάς κάτι που είναι σπίτι σου. Δεν είναι εύκολο να αποχαιρετάς κάποιους, που είναι η οικογένεια σου, κάτι που επί 42 χρόνια υπήρξε η ζωή σου».

Απευθυνόμενος στους νέους δικαστές τόνισε ότι «οι νεώτεροι συνάδελφοι να αγαπήσουν και να υπηρετήσουν με όλες τους τις δυνάμεις το ΣτΕ, προκειμένου αυτό να παραμείνει σταθερό στον πλου του προς τον εύξεινο λιμάνι της κατοχύρωσης και ανάπτυξης του κράτους δικαίου, για το καλό της κοινωνίας και των πολιτών. Κανένας άνεμος δεν είναι ούριος για όποιον δεν γνωρίζει σε ποιο λιμάνι κατευθύνεται. Και σεις, πρέπει να γνωρίζετε και το λιμάνι και το μέσον».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Ράντος επεσήμανε πως "οι θεσμοί από το εσωτερικό τους φθείρονται και όχι από τις, άλλωστε αναπόφευκτες, εξωτερικές επιθέσεις".

Στη σταδιοδρομία του κ. Ράντου αναφέρθηκαν οι αντιπρόεδροι του ΣτΕ Μαίρη Σάρπ, Δημήτρης Σκαλτούνης, Παναγιώτης Ευστρατείου, Μαρία Κωνσταντινίδου, οι καθηγητές των Νομικών Σχολών Νίκος Κλαμαρής και Σπύρος Βλαχόπουλος.

Εκ μέρους όλων των δικαστών του ΣτΕ, ο πρόεδρος της Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας Ευθύμιος Αντωνόπουλος προσέφερε στον κ. Ράντο ένα πίνακα του Κωνσταντίνου Βολανάκη.

Ο Αθανάσιος Ράντος αποχωρεί από το ΣτΕ αλλά επιδιώκει να συνεχίσει τη δικαστική καριέρα του στο Λουξεμβούργο, καθώς έχει υποβάλει αίτηση εκ μέρους της Ελλάδας για τη θέση του εισαγγελέα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 26-6-2020 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά