Logo

Άρειος Πάγος: Παραμένει στη θέση του ο Ανακριτής του "Noor 1"



 
 

Απορρίφθηκε από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου η αίτηση του Ανακριτή Διαφθοράς Πειραιά Ιωάννη Πετρόπουλου για μετάθεση του στα δικαστήρια της Χαλκίδας όπου και διαμένει. 

Το αίτημα εξετάστηκε κατά την χθεσινή συνεδρίαση του αρμοδίου οργάνου του Αρείου Πάγου όπου είχε απευθυνθεί ο δικαστικός λειτουργός επικαλούμενος προσωπικούς λόγους.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη ο Ανακριτής Διαφθοράς θα συνεχίσει την έρευνα για την πολύκροτη υπόθεση μεταφοράς 2,1 τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor 1» για την οποία κατηγορείται ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης.

Αξίζει να σημειωθεί πως η πολύκροτη δικογραφία εκκρεμεί εδώ και δυόμιση χρόνια, από τον Μάρτιο του 2018, όταν η τότε προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά Ειρήνη Τζίβα είχε ασκήσει κακουργηματικές ποινικές διώξεις σε βάρος του Βαγγέλη Μαρινάκη και συνεργατών του για κατοχή, διακίνηση, αποθήκευση, χρηματοδότηση μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Οκτώβριο ο κ. Πετρόπουλος είχε υποβάλει δήλωση εξαίρεσης από τη δικογραφία που αφορά τον Βαγγέλη Μαρινάκη, καθώς ο πατέρας του κατά το παρελθόν είχε θητεύσει ως αθλητικός δικαστής. Όμως το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά την είχε απορρίψει.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 30-6-2020 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά