Logo

Απολογείται τη Δευτέρα για δολοφονία που φέρεται να διέπραξε πριν 18χρόνια [βίντεο]



 
 

Αύριο Δευτέρα αναμένεται να απολογηθεί στον Α΄ τακτικό ανακριτή Βόλου ένας 43χρονος, σήμερα, Αλβανός,  για τη δολοφονία μίας 72χρονης, πράξη την οποία φέρεται να τέλεσε πριν 18 χρόνια.

Το πτώμα της άτυχης γυναίκας είχε βρεθεί από γειτόνισσές της μέσα σε μία λίμνη αίματος στη μονοκατοικία της στο Διμήνι του Βόλου στις 30 Απριλίου 2002.

Η σορός έφερε τραύματα στα πλευρά και στο κεφάλι, μώλωπες στο λαιμό και εκδορές από σουγιά στο σώμα. 

Το ειδεχθές έγκλημα, το κινητό του οποίου ήταν πιθανότατα η ληστεία, παρέμενε ανεξιχνίαστο όλα αυτά τα χρόνια, καθώς δεν είχε καταστεί δυνατό να αξιοποιηθεί ένα παλαμικό αποτύπωμα που είχε βρεθεί στην πόρτα της οικίας της 72χρονης. 

Η εξιχνίαση του άγριου φονικού έγινε, τελικά, την περασμένη Παρασκευή κατά τις διωκτικές αρχές,  οι οποίες εκτελώντας σχετικό ένταλμα, που είχε εκδώσει ο Α΄τακτικός ανακριτής Βόλου για ανθρωποκτονία από πρόθεση, προχώρησαν στη σύλληψη του 43χρονου αλλοδαπού.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Βόλου και στη συνέχεια στον ανακριτή από τον οποίο ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί αύριο Δευτέρα. 

Ο Αλβανικής υπηκοότητας κατηγορούμενος, όπως μετέδωσε ο Alpha, διέμενε  όλο αυτό το διάστημα στο Βόλο και εργαζόταν ως οικοδόμος. Μάλιστα, είχε εμπλακεί στο παρελθόν σε υπόθεση ζωοκλοπής. Ο ίδιος πάντως αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

Το 2002 που τελέστηκε το άγριο φονικό δεν υπήρχαν τα κατάλληλα μέσα για την αξιοποίηση του παλαμικού αποτυπώματος που είχε εντοπιστεί στον τόπο του εγκλήματος.

Η εξιχνίαση της δολοφονίας που έγινε πριν 18 χρόνια κατέστη πλέον δυνατή χάρη στην ψηφιοποίηση του εγκληματολογικού αρχείου της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας, που πραγματοποιείται μεθοδικά το τελευταίο διάστημα. 

Το .larissapress.gr, επισημαίνει πως με τη χρήση της τεχνολογίας, οι αστυνομικές αρχές της Μαγνησίας προχώρησαν στη σύλληψη ενός υπόπτου για τη δολοφονία της άτυχης γυναίκας, καθώς ταυτοποιήθηκε εκείνο το αποτύπωμα που παρέμεινε «ενεργό» για τις αστυνομικές αρχές επί 18 ολόκληρα χρόνια. Το εντυπωσιακό στοιχείο είναι πως ο δολοφόνος, αν και Αλβανικής καταγωγής, δεν έφυγε ποτέ από το Βόλο, αλλά παρέμεινε στην πόλη, ανενόχλητος όλα αυτά τα χρόνια.

«Καμία υπόθεση δεν κλείνει για την Ελληνική Αστυνομία, όσος καιρός κι αν περάσει, αν δεν εξιχνιαστεί», δήλωσε στο larissapress.gr ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλίας, Αστέριος Μαντζιώκας, ο οποίος επεσήμανε πως «η μεθοδική δουλειά που πραγματοποιείται καθημερινά στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ θα έχει ως συνέπεια την εξιχνίαση και άλλων, παρόμοιων υποθέσεων».

Σημειώνεται, ότι για τις αστυνομικές αρχές η υπόθεση θεωρείται απολύτως στοιχειοθετημένη.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 5-7-2020 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά