Logo

Νονοί της νύχτας: Ένας αστυνομικός και άλλοι δύο στη φυλακή - Απολογείται ο φερόμενος ως αρχηγός [βίντεο]



 
 

Ο φερόμενος ως αρχηγός του κυκλώματος εκβιαστών και άλλοι πέντε συλληφθέντες για την υπόθεση των νονών της νύχτας απολογούνται σήμερα Τρίτη σε ανακριτή του Πειραιά.

Ο 35χρονος που φέρεται κατά τις διωκτικές αρχές ότι είχε τη διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης κάποια στιγμή ήρθε σε ρήξη με έναν νεαρό που ήταν το δεξί του χέρι, θεωρώντας πως τον πρόδωσε. Φέρεται να πήγε σπίτι του και  να τον χτύπησε. 

Ο βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση, όπως διαπιστώθηκε από τις αστυνομικές έρευνες, τηλεφωνούσε ακόμα και σε καταστήματα που αργούσαν να του πάνε την παραγγελία και απειλούσε. 

Κατά την αστυνομία οι εκφοβισμοί ήταν σχεδόν στο καθημερινό πρόγραμμα της εγκληματικής οργάνωσης . Μάλιστα κάποιες φορές μέλη του κυκλώματος τοποθετούσαν ακόμα και οστεοφυλάκια έξω από σπίτια για να στείλουν εκφοβιστικό μήνυμα στα άτομα με τα οποία βρίσκονταν σε αντιπαράθεση. 

Στο "ενεργητικό" του κυκλώματος περιλαμβάνονταν εκβιασμοί, ξυλοδαρμοί και εμπρησμοί. Τα μέλη του κυκλώματος κατά την αστυνομία απαιούσαν χρήματα  ακόμα και από ιδιοκτήτες περιπτέρων ή pet shop

Επίσης, ορισμένα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης ασχολούνταν και με τα ναρικωτικά για τα οποία κατά τις  επικοινωνίες μεταξύ τους μιλούσαν με τις κωδικές ονομασίες σκληρό, κουφέτο, γλυκάκι, λουκούμια, βρώμα και πέτρα.

Χθες Δευτέρα απολογήθηκαν στον ανακριτή πέντε από τους συλληφθέντες οι οποίοι προσήχθησαν με αυξημέρα μέτρα ασφαλείας και με καλυμμένα τα πρόσωπά τους στα δικαστήρια του Πειραιά, όπως αναφέρει το ant1news.gr

Μετά την ολοκλήρωση των απολογιών, τρεις εκ των κατηγορουμένων, ανάμεσά τους και ένας αστυνομικός, κρίθηκαν προφυλακιστέοι ενώ οι άλλοι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 7-7-2020 από directNEWS.gr 

 

<


Τελευταία Δικαστικά