Logo

Ελεύθεροι μετά τις απολογίες τους οι συλληφθέντες για τα επεισόδια την προηγούμενη Πέμπτη [φωτο]



 
 

Ελεύθεροι αφέθηκαν μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή τη Δευτέρα οι εννέα συλληφθέντες κατά τη διάρκεια συλλαλητηρίου ενάντια στο νόμο για τις διαδηλώσεις.

Στο συλλαλητήριο σημειώθηκαν επεισόδια, ενώ υπήρξαν καταγγελίες για άσκηση υπέρμετρης αστυνομικής βίας στους διαδηλωτές. 

Όλοι οι συλληφθέντες κατά τις απολογίες τους αρνήθηκαν τις πράξεις που τους αποδίδονται. 

Οι έξι εξ αυτών αντιμετωπίζουν τρία κακουργήματα (κατοχή εκρηκτικών υλών, έκρηξη κατ’ εξακολούθηση και απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης κατά συρροή) και πλημμελήματα, ενώ τρεις διώκονται μόνο για πλημμελήματα. 

Μετά την ολοκλήρωση των απολογιών ο ανακριτής με τη σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου εισαγγελέα άφησε και τους εννέα ελεύθερους, επιβάλλοντας περιοριστικούς όρους (απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρεωτική εμφάνιση μία φορά το μήνα σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους ) μόνο στους έξι που διώκονται και για κακουργήματα.  Επίσης, σε έναν εκ των έξι επιβλήθηκε και ο περιοριστικός όρος της καταβολής χρηματικής εγγύησης 1.500 ευρώ. Παράλληλα δεν επιβλήθηκε το μέτρο της απαγόρευσης εξόδου σε κατηγορούμενο που κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελβετία, στον οποίο θα επιτραπεί να ταξιδέψει στο εξωτερικό.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σε συμπαράσταση των κατηγορουμένων συγκεντρώθηκαν στην Ευελπίδων τουλάχιστον 500 άτομα που πανηγύρισαν με συνθήματα την απόφαση για τους εννέα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 13-7-2020 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά