Logo

Ρέθυμνο: Ποινή φυλάκισης εννέα μηνών στον ιερέα - αρνητή της μάσκας



 
 

Ποινή φυλάκισης εννέα μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε στον ιερέα - αρνητή της μάσκας το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου. Κατά τη διάρκεια της απολογίας του ο ιερέας απείλησε με μηνύσεις τους δικαστές της έδρας ενώ πριν ξεκινήσει η δίκη είχε αρνηθεί να φορέσει μάσκα κάτι που τελικά του επέβαλε το δικαστήριο.

Ο ιερέας που κατηγορείτο για διέγερση σε ανυπακοή και διέγερση σε διάπραξη εγκλήματος μετά το κήρυγμα εναντίον της μάσκας (αλλά και εναντίον της Αριστεράς) σε αγιασμό νηπιαγωγείου την περασμένη Δευτέρα εμφανίστηκε το μεσημέρι της Παρασκευής χωρίς μάσκα στο δικαστήριο.

Ο ίδιος επικαλέστηκε προβλήματα υγείας και ζήτησε να μην φορέσει μάσκα αίτημα που δεν έγινε δεκτό από το δικαστήριο. Στη συνέχεια ζήτησε αναβολή της δίκης καθώς όπως είπε απουσιάζουν στην Αθήνα τόσο ο δικηγόρος του όσο και ένας μάρτυρας υπεράσπισης. Το δικαστήριο τον κάλεσε να αναφέρει τα ονόματά τους κάτι που εκείνος αρνήθηκε και στη συνέχεια απέρριψε το αίτημά του.

Στην αίθουσα του δικαστηρίου βρίσκονταν αρκετοί υποστηρικτές του ιερέα ενώ ένας εξ αυτών αποβλήθηκε με απόφαση της έδρας καθώς φωνασκούσε κατά τη διάρκεια της δίκης.

Για κάθε μία από τις κατηγορίες, το δικαστήριο επέβαλε ποινή έξι μηνών και η ποινή των εννέα μηνών είναι κατά συγχώνευση ενώ έχει δικαίωμα να ασκήσει έφεση επί της ποινής εντός δέκα ημερών.

Το περιστατικό έλαβε χώρα την περασμένη Δευτέρα κατά τον αγιασμό που κλήθηκε να τελέσει ο καταδικασθείς ιερέας στο 5ο Νηπιαγωγείο Ρεθύμνου ενώ τη στάση του έχουν αποδοκιμάσει ο Σύνδεσμος Κληρικών Ρεθύμνου αλλά και ο δήμαρχος της πόλης Γιώργης Μαρινάκης.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 18-9-2020 από directNEWS.gr πηγή:efsyn.gr


Τελευταία Δικαστικά