Logo

Ξεκίνησε η δευτεροβάθμια δίκη για τη δολοφονία του Μένη Κουμανταρέα



 
 

Άρχισε σήμερα στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας η δίκη για τη δολοφονία του συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα, το Δεκέμβριο του 2014 στο σπίτι του στην Κυψέλη.

Κατηγορούμενοι είναι δύο άνδρες ρουμανικής καταγωγής, οι οποίοι στον πρώτο βαθμό είχαν καταδικαστεί σε ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Με την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας οι δύο κατηγορούμενοι, σύμφωνα με το documentonews.gr, αρνήθηκαν δια των συνηγόρων τους την κατηγορία Μάλιστα ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος του ενός επικαλέστηκε την έλλειψη δείγματος dna στον τόπο του εγκλήματος.

«Ήταν καλοπροαίρετος και μεγαλόθυμος»

Μιλώντας για τον φίλο και συνεργάτη του ο πρώτος μάρτυρας, θεατρολόγος στο επάγγελμα, τόνισε ότι ο Μένης Κουμανταρέας ήταν ένας άνθρωπος καλοπροαίρετος και μεγαλόθυμος, που «έδινε χρήματα σε διάφορα πρόσωπα γιατί ένιωθε πως ο ίδιος ήταν ευνοημένος κι έπρεπε να βοηθήσει».

Αναφερόμενος στον πρώτο κατηγορούμενο είπε πως ο συγγραφέας είχε σχέση μαζί του και τον ενίσχυε και οικονομικά.

Υποστήριξε μεταξύ άλλων ο στενός φίλος του διακεκριμένου συγγραφέα:

«Είχαν σχέση όχι μόνο ερωτική αλλά και πνευματική. Του έδινε χρήματα όταν τον συναντούσε. Ο κατηγορούμενος εξομολογούνταν στο Μένη τα προβλήματά του. Ο Μένης το 2010 είχε χάσει τη γυναίκα του….».

Πρόεδρος: Πήγαιναν καλά τα πράγματα στη σχέση μέχρι τέλους;

Μάρτυρας: Όχι υπήρχαν διαξιφισμοί, δεν ξέρω που οφείλονταν. Ο Μένης μου είχε πει ότι του τηλεφωνούσε ο κατηγορούμενος συνέχεια και του ζητούσε χρήματα και πως δεν ήξερε τι να κάνει. Του είπα να σταματήσει να τον συναντά».

Για το βράδυ της δολοφονίας ο μάρτυρας κατέθεσε:

« Είχαμε συναντηθεί για φαγητό κοντά στο σπίτι του. Εκεί ο Μένης μου είπε ότι είχε κάποια συνάντηση μετά, έλαβε τηλεφώνημα αλλά δεν ήταν ο πρώτος κατηγορούμενος. Μου είπε ότι θα ανέβαινε για λίγο σπίτι του για να πάρει τα φάρμακά του, ήταν άρρωστος, έπασχε από καρκίνο. Την επόμενη εβδομάδα θα έμπαινε στο νοσοκομείο και δεν ήξερε αν θα έβγαινε. Kαθυστερούσε και ανησύχησα. Του τηλεφωνούσα αλλά δεν απαντούσε..».

Συνεχίζοντας ο μάρτυρας περιέγραψε τις προσπάθειές του να βρει κλειδιά από το διαμέρισμα του λογοτέχνη από συγγενικά του πρόσωπα .Όταν τελικά μπήκαν στο σπίτι με έναν συγγενή του Κουμανταρέα «...καταλάβαμε ότι κάτι είχε γίνει. Οι ντουλάπες ήταν ανοιχτές. Ο Μένης ήταν στο κρεβάτι νεκρός ανάσκελα, είχε αίματα στο πρόσωπο,στα χέρια …".

Εισαγγελέας: Ο κατηγορούμενος ήξερε ότι το θύμα έβλεπε κι άλλους αλλοδαπούς;

Μάρτυρας: Ναι, γνώριζε ότι έδινε και σε άλλους χρήματα. Γνώριζα πως είχε χρήματα στο σπίτι αλλά δεν ξέρω πόσα, τα χρειαζόταν για τις θεραπείες του.

«Δεν γνωρίζουμε τα κίνητρα του δράστη, συνέχισε ο μάρτυρας, περίμενε με το συγκατηγορούμενο του τέσσερις ώρες στο ισόγειο της πολυκατοικίας για να γυρίσει ο Μένης. Αυτό σημαίνει ότι το είχαν υπολογίσει. Συναντήθηκαν και σχεδίασαν πως θα επιτεθούν….».

Η ακροαματική διαδικασία διακόπηκε για τις 5 Οκτωβρίου.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 23-9-2020 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά