Logo

Υπόθεση Noor1: Στις 19 Οκτωβρίου η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείο Κακουργημάτων



 
 

Στις 19 Οκτωβρίου γράφεται στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά ο επίλογος στη δίκη σε δεύτερο βαθμό για τους 2,1 τόνους ηρωίνη που μετέφερε το πλοίο “Noor 1” στον Ιούνιο του 2014.

Σήμερα ολοκληρώθηκε η αγόρευση του συνηγόρου υπεράσπισης του κατηγορούμενου Ευθύμιου Γιαννουσάκη, στο σπίτι της πρώην συζύγου του οποίου στη Φιλοθέη και σε αποθήκη στο Κορωπί, βρέθηκε μεγάλο μέρος του φορτίου του “λευκού θανάτου”.
Η αγόρευση περιελάμβανε και μία “βόμβα” που εκτόξευσε ο συνήγορος του Γιάννης Γλύκας ο οποίος αποκάλυψε κατάθεση που έδωσε ο Γιαννουσάκης για χρηματικά εμβάσματα με βάση την οποία σχηματίστηκε τρίτη δικογραφία για το “Noor 1”.
Πρόκειται για τα χρηματικά εμβάσματα με βάση τα οποία ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βάρος γνωστού εφοπλιστή και συνεργατών του για την υπόθεση του ναρκόπλοιου.
Ο κ. Γλύκας ανέφερε:
“Ο Γιαννουσάκης έδωσε κατάθεση στις 25-1-2017. Εκεί καταθέτει μεταφορές χρημάτων.
Συνεχίζει και βοηθάει συνέχεια τη Δικαιοσύνη και γίνεται μια τρίτη δικογραφία. Μετά έχουμε ένα τεράστιο πόλεμο εκβιασμών από ανθρώπους που είχαν σκοπό εμπλοκή πολιτικών προσώπων και τον πόλεμο Γιαννουσάκη.”.

Νωρίτερα ο συνήγορος του είχε αναφερθεί σε άλλη κατάθεση του Γιαννουσάκη στις 20-11-2015 με βάση την οποία είχε βοηθήσει στην ανακάλυψη των αποστολέων και παραληπτών των ναρκωτικών.

Πρόκειται για τους Τούρκους Ζιντάστι και Ριγκαμπάντι, εναντίον των οποίων έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης για την υπόθεση του “Noor 1”.

Αυτή ήταν η δεύτερη δικογραφία που είχε χειριστεί η Γ Τακτική Ανακρίτρια Πειραιά κυρία Αλβανού, ενώ την τρίτη δικογραφία για τον εφοπλιστή και συνεργάτες του χειρίζεται ο Ανακριτής Διαφθοράς Πειραιά Ιωάννης Πετρόπουλος.
Μετά την ολοκλήρωση των αγορεύσεων των συνηγόρων υπεράσπισης των 12 κατηγορουμένων, το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά θα εκδώσει την απόφαση του στις 19 Οκτωβρίου.

Στην αγόρευση της η Εισαγγελέας της Έδρας έχει προτείνει την ενοχή των 11 από τους 12 κατηγορούμενους και μάλιστα για βαρύτερες κατηγορίες για τους τέσσερις από αυτούς, με βάση την έφεση της Εισαγγελέως Εφετών Μαρίας Τρουπή που ήταν Εισαγγελέας της Έδρας στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο.

Με βάση την πρόταση της Εισαγγελέως Βασιλικής Βλάχου οι κατηγορούμενοι Αιμίλιος Κοτσώνης, ιδιοκτήτης εταιρείας εμπορίας πολυτελών αυτοκινήτων, πρώην στέλεχος του Ολυμπιακού και πρώην συνεργάτης της εταιρείας Capital συμφερόντων του Βαγγέλη Μαρινάκη και Βασίλειος Κουρούβανης, διευθυντικό στέλεχος της εταιρείας πετρελαιοειδών Χρυσόιλ (που είχαν καταδικαστεί πρωτόδικα σε 10 και 8 έτη κάθειρξη αντιστοίχως για απλή συνέργεια στη διαμετακόμιση), κινδυνεύουν ακόμα και με ισόβια για την πράξη της αυτουργίας στη διαμετακόμιση, αν δεν τους αναγνωριστούν ελαφρυντικά.

Η εισαγγελική λειτουργός έχει προτείνει, επίσης, την καταδίκη των Ευθ. Γιαννουσάκη και του ναυλωτή του πλοίου Γιώργου Μπουρδούβαλη για τις πράξεις για τις οποίες πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί σε ισόβια.

Ευμενέστερη αναμένεται να είναι η τύχη των κατηγορουμένων Σταύρου Λάγιου, πρώην συνεργάτη του Ευθύμιου Γιαννουσάκη και Κωνσταντίνου Καρτσώνη, στις αποθήκες του οποίου είχε μεταφερθεί το φορτίο της ηρωίνης, καθώς βοήθησαν στην εξιχνίαση της υπόθεσης και η εισαγγελέας άφησε να εννοηθεί πως θα προτείνει την αναγνώριση ελαφρυντικών.

Η Εισαγγελέας έχει προτείνει την ενοχή του Ιρανού Μπονιάντ που επέβαινε στο “Noor 1” και μετέφερε την ηρωίνη από τη βίλα της Φιλοθέης, των τριών Τούρκων που παρέλαβαν το φορτίο της ηρωίνης σε αποθήκη στο Κορωπί και θα τη συσκεύαζαν για τη μεταφορά της στο Βέλγιο και του συμπατριώτη τους διερμηνέα που χρησιμοποιούσαν.
Από τους 12 κατηγορούμενους η κυρία Βλάχου έχει προτείνει την αθώωση του πρώην πλοιοκτήτη του “Noor 1” Παναγιώτη Φάρου, καθώς δεν προέκυψε εμπλοκή του στη μεταφορά των ναρκωτικών.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 2-10-2020 από directNEWS.gr πηγή:newsbreak.gr


Τελευταία Δικαστικά