Logo

Θεσσαλονίκη: Στο σκαμνί ζευγάρι που βασάνιζε 5χρονο αγοράκι επειδή έκανε... αταξίες



 
 

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης παραπέμπονται με βούλευμα μία 25χρονη μητέρα και ο 46χρονος σύντροφός της για κατ' εξακολούθηση κακοποίηση και βασανισμό του 5χρονου γιου της κατηγορουμένης. 

Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης θα δικαστούν ο μεν 46χρονος για «μεθοδευμένη πρόκληση έντονου σωματικού και ψυχικού πόνου σε ανήλικο θύμα κατ’ εξακολούθηση» για «ενδοοικογενειακή παράνομη βία και απειλή, κατ’ εξακολούθηση» και η 25χρονη συγκατηγορούμενή του για «άμεση συνέργεια σε μεθοδευμένη πρόκληση έντονου σωματικού και ψυχικού πόνου σε ανήλικο θύμα κατ’ εξακολούθηση».

Για το βούλευμα και τις λεπτομέρειες της υπόθεσης το grtimes.gr,  αναφέρει σε ρεπορτάζ: 

Για μεθοδευμένη πρόκληση έντονου σωματικού και ψυχικού πόνου σε ανήλικο θύμα, κατ’ εξακολούθηση, κατηγορούνται μια 25χρονη μητέρα και ο 46χρονος σύντροφός της οι οποίοι παραπέμφθηκαν σε δίκη.

Σε βασανιστήρια φέρονται ότι υπέβαλαν ένα 5χρονο αγοράκι η μητέρα του και ο σύντροφος της, για να το τιμωρήσουν επειδή ήταν άτακτο. Το ζευγάρι παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης  ενώ το παιδί σήμερα  βρίσκεται στα χέρια ανάδοχης οικογένειας.

Ως φυσικός αυτουργός  φέρεται ένας 46χρονος Αιγύπτιος ο οποίος μετά την εμπλοκή του σε άλλη υπόθεση παράνομης διακίνησης μεταναστών κατάφερε να διαφύγει και αναζητείται. Αυτός χτυπούσε τον ανήλικο και τον έκαιγε με τσιγάρο μπροστά στα μάτια της 25χρονης μητέρας η οποία παρέμενε αμέτοχη, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Εις βάρος του πρώτου ασκήθηκε ποινική δίωξη για «μεθοδευμένη πρόκληση έντονου σωματικού και ψυχικού πόνου σε ανήλικο θύμα κατ’ εξακολούθηση» για «ενδοοικογενειακή παράνομη βία και απειλή, κατ’ εξακολούθηση».  Η δεύτερη κατηγορείται για «άμεση συνέργεια σε μεθοδευμένη πρόκληση έντονου σωματικού και ψυχικού πόνου σε ανήλικο θύμα κατ’ εξακολούθηση».

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, αποδείχτηκε ότι ο σύντροφος έβαζε τον ανήλικο τιμωρία στο πατάρι με τους ναργιλέδες όταν δεν τον υπάκουε ενώ ομοίως του κατέβαζε τα εσώρουχα και τον απειλούσε ότι θα του κάψει τα γεννητικά όργανα, επειδή δεν τον υπάκουε. Η μητέρα δεν αντιδρούσε και επιδείκνυε ανοχή στην κακοποίηση του παιδιού της.

Βεβαρημένο παρελθόν

Στο παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης αναφέρονται τα παρακάτω: Η γεννημένη το 1995 κατηγορούμενη -μητέρα στερούταν από παιδί φυσικού οικογενειακού περιβάλλοντος . Έως την ηλικία των 17 ετών, με επιμέλεια της Εισαγγελίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης, φιλοξενούνταν στο ίδρυμα προστασίας ανηλίκων, υπό τη φροντίδα ανάδοχης μητέρας.

Ενώ ακόμη ήταν ανήλικη κατέστη έγκυος εκτός γάμου από άγνωστο συμμαθητή της στο ΕΠΑΛ όπου φοιτούσε. Λόγω της εγκυμοσύνης της στεγάστηκε σε ίδρυμα για ανύπαντρες μητέρες. Καρπός της παραπάνω επιπόλαιης σχέσης ήταν η γέννηση, μη αναγνωρισθέντος αγοριού (αγνώστου πατρός), το 2012. Από τον 9ο μήνα ζωής του παιδιού, η κατηγορουμένη  και ο γιος της εγκαταστάθηκαν σε διαμέρισμα ιδιοκτησίας ζευγαριού Ελλήνων το οποίο της παραχωρήθηκε δωρεάν . Η γυναίκα του ζεύγους γνώριζε προ πολλών ετών την κατηγορουμένη, καθώς εργαζόταν ως ειδική παιδαγωγός στο πρώτο ίδρυμα προστασίας ανηλίκων.

Το ζεύγος (που είχε δύο παιδιά) συνδέθηκε, το συγκεκριμένο χρονικό, διάστημα στενά με την κατηγορουμένη, της παρείχε συστηματική ψυχολογική στήριξη και έγινε στη συνέχεια και ανάδοχος του γιού της .Μάλιστα, μετείχε ενεργά στην ανάπτυξη του παιδιού, καθώς με δικές τους ενέργειες αυτό εγγράφηκε από το σχολικό έτος 2016/17 σε νηπιαγωγείο και παρακολουθούσε άλλε εξωσχολικές δραστηριότητες (κολυμβητήριο, χορωδία).

Το 2017, η κατηγορουμένη σύναψε ερωτικό δεσμό με το συγκατηγορούμενο της υπήκοο Αιγύπτου ο οποίος ήταν μεγαλύτερος ηλικιακά κατά 21 έτη (γεννηθείς το 1974) και είχε οικογένεια με 5 παιδιά στη χώρα καταγωγής του. Από τότε συζούσαν όλοι μαζί, οι κατηγορούμενοι και ο 5χρονος, σε διαμέρισμα, στις Συκιές Θεσσαλονίκης.

Η παρατηρητικότητα των εκπαιδευτικών

Κατά το διάστημα της φοίτησης του στο παραπάνω νηπιαγωγείο  έγινε αντιληπτή από το προσωπικό του σχολείου μια συστηματική παραμέληση του μικρού από τη μητέρα του. Το παιδί εμφανιζόταν συχνά βρόμικο, δεν είχε μαζί του την κατάλληλη τροφή, παρέμενε στο σχολείο και μετά τη λήξη του προγράμματος γιατί η μητέρα του καθυστερούσε ή δεν προσερχόταν καθόλου για να τον παραλάβει κ.α.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 8-10-2020 από direct|NEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά