Logo

Εισαγγελέας στη δίκη ΧΑ: Ελαφρυντικό μόνο σε όσους καταδικάστηκαν για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση



 
 

Να αναγνωριστεί ελαφρυντικό σε όλους τους καταδικασθέντες για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, που δεν κρίθηκαν ένοχοι για άλλο κακούργημα, πρότεινε η εισαγγελέας του Τριμελούς Ρφετείου Κακουργημπατων στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Αδαμαντία Οικονόμου.

Για τους υπόλοιπους καταδικασθέντες η εισαγγελέας ζήτησε την απόρριψη όλων των ελαφρυντικών. Συγκεκριμένα η εισαγγελέας είπε: «Θα ήταν αντιφατικό από τη μια να αναγνωρίζουμε πως στρέφονται κατά του δημοκρατικού συνόλου πολιτεύματος και του κοινωνικού συνόλου και από την άλλη να τους χορηγούμε ελαφρυντικά».

Νωρίτερα, η εισαγγελέας είχε προτείνει την αναγνώριση ελαφρυντικού σε 3 πρώην βουλευτές, τους Μπούκουρα, Κουκούτση και Αλεξόπουλο.

Όπως είπε εφόσον δεν έχουν  διαπράξει άλλη αξιόποινη πράξη μπορεί να τους αναγνωριστεί το ελαφρυντικό που προβλέπεται στο άρθρο 187 παρ.6 του παλιού Ποινικού Κώδικα (πρότερος έντιμος βίος)

Σημειώνεται ότι αυτό το ελαφρυντικό δεν αφορά τους 7 πρώην βουλευτές που κρίθηκαν ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης αλλά και άλλους κατηγορούμενους όπως είναι ο Γιώργος Ρουπακιάς, οι δύο καταδικασθέντες για τη δολοφονία του Λουκμάν, οι συνεργοί στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, οι καταδικασθέντες για επιθέσεις σε Αντίπνοια, Συνεργείο, οι κατηγορούμενοι για επίθεση στους αλιεργάτες.

Μετά την πρότασή της το συγκεκριμένο ελαφρυντικό ζήτησαν οι δικηγόροι και των υπολοίπων κατηγορουμένων.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 8-10-2020 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά