Logo

Δίκη Γηροκομείου Αθηνών: Απόφαση κόλαφος - Στη φυλακή ο Μπούμπας, με αναστολή Γρινιεζάκης, Διονυσόπουλος



 
 

Στη φυλακή χωρίς αναστολή αποφάσισε το δικαστήριο να οδηγηθεί ο άλλοτε ισχυρός πρόεδρος του Γηροκομείου Αθηνών, αρχιμανδρίτης, Προκόπιος Μπούμπας, ο βασικός κατηγορούμενος για το πολυετές «φαγοπότι» στο ίδρυμα.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων του επέβαλε ποινή κάθειρξης 16 χρόνων και 6 μηνών ενώ στους δυο συγκατηγορούμενούς του, επέβαλε ποινή κάθειρξης με αναστολή.

Ο Μπούμπας δεν βρίσκεται σήμερα στη δικαστική αίθουσα σε αντίθεσή με τους Αντώνη Διονυσόπουλο και Εμμανουήλ Γρινιεζάκη.

Το δικαστήριο επέβαλε συνολική ποινή κάθειρξης 13 χρόνων και 2 μηνών στον Α. Διονυσόπουλο και συνολική ποινή κάθειρξης 9 ετών και 2 μηνών στον Ε. Γρινιεζάκη.

Η έδρα του Τριμελούς Εφετείου κακουργημάτων Αθηνών κατακεραύνωσε με την απόφασή της και τους τρεις κρίνοντάς τους ένοχους όπως κατηγορούνταν στο «καυτό» κατηγορητήριο, το οποίο είχε αποκαλύψει κατ’α αποκλειστικότητα το koutipandoras.gr τον Ιανουάριο του 2017.

Θυμίζουμε ότι κρίθηκαν ένοχοι για απιστία και υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος, κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση.

Η απόφαση καταπέλτης κατά του «αμαρτωλού» αρχιμανδρίτη ή «παπά των σκανδάλων», όπως τον αποκαλούσαν στο Γηροκομείο, αλλά και των δυο μελών, στενών συνεργατών του, ολοκληρώνει έναν αγώνα πάρα πολλών χρόνων στο Γηροκομείο.

Έτσι, εκτός της κάθαρσης που επέρχεται σ’ ένα χιλιοταλαιπωρημένο Γηροκομείο, δικαιώνεται και η βασικότερη μάρτυρας της υπόθεσης την οποία καθόλη τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας η πλευρά των κατηγορουμένων προσπάθησε να απαξιώσει.

Πρόκειται για την Πολυξένη Πραστάκου, πρώην σύμβουλο Ταμίας της Ε.Ε.Α., και βασικότερη μάρτυρα του σκανδάλου καθώς μέσα από δικές της ενέργειες και επίσημες αναφορές στις εισαγγελικές και αστυνομικές Αρχές, ξεκίνησε να ξετυλίγεται το κουβάρι της πολυετούς κακοδιαχείρισης στο ίδρυμα. Στον αγώνα της συνέδραμαν πάρα πολλοί εργαζόμενοι αλλά και λίγα μέλη του Γηροκομείου.

Η απόφαση κόλαφος επιβεβαιώνει και τις δεκάδες αποκαλύψεις του koutipandoras.gr, του Documento και του documentonews.gr για το «φαγοπότι» στο Γηροκομείο επί διοίκησης Μπούμπα. Ένα σκάνδαλο του οποίου του κουβάρι ξετυλίξαμε με πάρα πολλά αποκλειστικά τα τελευταία έξι και πλέον χρόνια.

Θυμίζουμε πως και η πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, Ε. Βασιλειάδου ήταν καταπέλτης. Κατακεραύνωσε τα πεπραγμένα του «αμαρτωλού» αρχιμανδρίτη τα οποία έφεραν στο τραγικό σημείο που βρίσκεται ακόμη και σήμερα το Γηροκομείο.

Προκάλεσαν μεταξύ άλλων ζημιά εκατομμυρίων ευρώ δημιουργώντας μια τεράστια μαύρη τρύπα με χρέη σε δημόσιο, εργαζομένους και ιδιώτες. Η εισαγγελέας είχε αναφέρει επίσης πως η ζημία στην περιουσία του Γηροκομείου ήταν εν γνώσει και των τριών τους ενώ είχε επισημάνει πως υπήρχε σχέδιο για την κατασπατάλησή της. Όπως είπε, όλες οι ενέργειές τους συνιστούν απιστία.

Πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου κακουργημάτων διετέλεσε η Χριστίνα Τζίμα και εφέτες τα μέλη Αμαλία Βασιλοπούλου και Σουλτάνα Κρυστάλλη.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 20-11-2020 από directNEWS.gr  πηγή:documementonews.gr


Τελευταία Δικαστικά