Logo

Αυτεπάγγελτη εισαγγελική έρευνα για τις καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου



 
 

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών αναμένεται να ξεκινήσει τη διεξαγωγή αυτεπάγγελτης προκαταρκτικής εξέτασης (εισαγγελικής έρευνας) μετά τις  δημόσιες καταγγελίες της Ολυμπιονίκη Σοφίας Μπεκατώρου κατά παράγοντα της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας, τον οποίο κατονόμασε ως δράστη σεξουαλικής κακοποίησης που υπέστη πριν από 23 χρόνια κατά τη αυτδιάρκεια επαγγελματικού ταξιδιού της.

Όπως έγινε γνωστό, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου παρεμβαίνει αυτεπάγγελτα παραγγέλνοντας προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβη.

Στο πλαίσιο της έρευνας αναμένεται να κληθεί τη Δευτέρα ή την Τρίτη η Ολυμπιονίκης προκειμένου να καταθέσει όσα έχει ισχυριστεί, ανεξάρτητα αν η καταγγελλόμενη πράξη σε βάρος της κ. Μπεκατώρου έχει ήδη παραγραφεί.

Πληροφορίες αναφέρουν, ότι η Σοφία Μπεκατώρου πιθανότατα αναφέρθηκε  στη σεξουαλική κακοποίηση που είχε υποστεί από τον κατονομαζόμενο παράγοντα, όταν κατέθεσε στο πλαίσιο έρευνας που διενεργεί η Εισαγγελία υπό την εποπτεία του Εισαγγελέα Κωνσταντίνου Σιμιτζόγλου, η οποία εκκίνησε έπειτα από καταγγελίες του Ολυμπιονίκη Νίκου Κακλαμανάκη για κακοδιαχείριση στην Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας.

Σοφία Μπεκατώρου: Ο τρόπος που αντέδρασε η Ομοσπονδία αποκαλύπτει τον λόγο για τον οποίον δε μίλησα

Αναφορικά με την αντίδραση της  Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας στην καταγγελία της για σεξουαλική κακοποίηση, η Σοφία Μπεκατώρου, μιλώντας στο OPEN είπε πως ο τρόπος που απάντησε ο Ομοσπονδία φανερώνει τους λόγους για τους οποίους δεν μίλησε τόσα χρόνια, χαρακτηρίζοντάς την απαράδεκτη.

“Όποια κοπέλα έχει βιώσει κάτι αντίστοιχο να το δηλώσει, θα τη στηρίξω”, δηλώνει η ίδια, εξηγώντας ότι πολλές φορές είναι δύσκολο το θύμα να προχωρήσει σε καταγγελία όσο παραμένει εγκλωβισμένο στο ρόλο της αθλήτριας.

Σε ανακοίνωσή της το απόγευμα της Παρασκευής, με την οποίαν προσπάθησε να κρατήσει ίσες αποστάσεις μεταξύ θύτη και θύματος, η Ομοσπονδία της Ιστιοπλοΐας ανέφερε:

«Με αφορμή την δημόσια τοποθέτηση της Ολυμπιονίκου κ. Σοφίας Μπεκατώρου, η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία δηλώνει ότι μέχρι πρόσφατα δεν είχε λάβει καμία επιστολή ή έστω άτυπη καταγγελία σχετικά. Ωστόσο, ακόμη κι αν είχε λάβει ανεπίσημη καταγγελία, η Ομοσπονδία θα ήταν άτεγκτη στην αντιμετώπιση τέτοιου φαινομένου. Επειδή, όμως, δεν πρέπει να πλανάται οποιαδήποτε σκιά για οποιονδήποτε, παροτρύνουμε την καταγγέλλουσα, εφόσον πήρε την πρωτοβουλία έστω και μετά τόσα χρόνια να μιλήσει σχετικά με αυτό το δυσάρεστο περιστατικό, να γίνει συγκεκριμένη, και η Ομοσπονδία, εφόσον εμπίπτει στην αρμοδιότητά της, να μην έχει κανείς αμφιβολία ότι θα πράξει τα δέοντα».

Στέλεχος της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, μέλος της ΝΔ ο φερόμενος ως δράστης

Στέλεχος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας αλλά και μέλος της Νέας Δημοκρατίας είναι το άτομο που φέρεται να κατονόμασε στον Εισαγγελέα η Σοφία Μπεκατώρου, ως τον δράστη της σεξουαλικής κακοποίησης που υπέστη το 1998.

Μάλιστα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Πειραιώς προχώρησε στην αναστολή της κομματικής του ιδιότητας μέχρι να αποσαφηνιστεί αν είναι ένοχος για όσα του καταλογίζονται.

Ο ίδιος από την πλευρά του απέστειλε εξώδικο σε ΜΜΕ που δημοσίευσε το όνομά του, σημειώνοντας ότι επιφυλάσσεται παντός νόμιμου δικαιώματός του.

Τι απάντησε  γραπτώς ο Αριστείδης  Αδαμόπουλος 

Ο Αριστείδης Αδαμόπουλος είναι ο άνθρωπος που φέρεται να κακοποίησε σεξουαλικά την Σοφία Μπεκατώρου, σύμφωνα με τις καταγγελίες της ίδιας, γεγονός  που οδήγησε στην παραίτησή του από την Ομοσπονδία της Ιστιοπλοΐας.

Σε γραπτή του δήλωση, ο πρώην αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, Αριστείδης Αδαμόπουλος, τοποθετήθηκε για την εμπλοκή του ονόματός του στην καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου.

Η γραπτή δήλωση του Αριστείδη Αδαμόπουλου:

«Είναι αναμενόμενο καταγγελίες που εισφέρονται εις βάρος μου από δημόσιο πρόσωπο, μεγάλης αναγνωρισιμότητας και ευρείας κοινωνικής απήχησης, να συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης, να δημιουργούν αισθήματα συμπόνοιας για την καταγγέλλουσα και αποστροφής για τον φερόμενο “θύτη”.

Ωστόσο αποτελεί ελάχιστη κατάκτηση κάθε δημοκρατικού κράτους δικαίου και αντίστοιχη υποχρέωση των θεσμικών του φορέων, και των ΜΜΕ να μη στοχοποιούν πρόσωπα, να μην διακινούν τις φωτογραφίες τους, και να μην έχουν ήδη καταδικάσει τον δήθεν “θύτη”, προτού του δοθεί η ευκαιρία να εκφέρει τη δική του άποψη για γεγονότα που δημοσιοποιήθηκαν από τρίτους. Όλα αυτά που η Δικαιοσύνη ως πρωταρχικά αρμόδιος φορέας σέβεται σε αντίστοιχες περιπτώσεις εν προκειμένω έχουν ήδη παραβιαστεί από τους όψιμους μιμητές της, που την υποκαθιστούν στο έργο της.

Καλώ την Πολιτεία, τους θεσμικούς φορείς, και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να σεβαστούν πρώτα την οικογένειά μου, τα παιδιά και τα εγγόνια μου, να αναμείνουν όσα υποχρεούμαι πλέον να εισφέρω σε κάθε αρμόδια αρχή και να αποστούν από κάθε ενέργεια που θα θυματοποιήσει περαιτέρω μέλη της οικογένειάς μου και εμένα προσωπικά».

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 16-1-2021 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά