Logo

Ο πρόεδρος του Πειθαρχικού του ΣΕΗ, Πασχάλης Τσαρούχας, ξανά στην Εισαγγελία [βίντεο]



 
 

Ο πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Πασχάλης Τσαρούχας, προσήλθε λίγο πριν τις 10:00 το πρωί της Δευτέρας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας.

Ο κ. Τσαρούχας επισκέφθηκε ξανά τον εισαγγελέα, Κώστα Σπυρόπουλο, που διενεργεί έρευνα για περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης στο χώρο του θεάτρου και παρέδωσε νέες καταγγελίες που έχουν υποβληθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΣΕΗ και αφορούν πράξεις προσβολής της γενετήσιας ελευθερίας.

Ο εισαγγελικός λειτουργός  ερευνά τις καταγγελίες που προσκόμισε την περασμένη Τετάρτη ο Πασχάλης Τσαρούχας, με τρεις από τις περίπου είκοσι περιπτώσεις να παρουσιάζουν ενδιαφέρον για ποινική αξιοποίηση. 

 Οι δύο καταγγελίες στρέφονται σε βάρος πασίγνωστου πρωταγωνιστή, ενώ η τρίτη σε βάρος γνωστού συναδέλφου του, το όνομα του οποίου δεν έχει απασχολήσει μέχρι σήμερα την επικαιρότητα. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι  οι τρεις καταγγελίες, αν και εμφανίζονταν να περιέχουν στοιχεία για βιασμό και απόπειρα βιασμού, προς το παρόν φαίνεται πως παραπέμπουν σε περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης.

Ο Εισαγγελέας, όπως και την προηγούμενη φορά, θα αξιολογήσει τις νέες καταγγελίες από το ΣΕΗ και θα διαχωρίσει τις περιπτώσεις όπου περιγράφονται μη παραγεγραμμένα ποινικά αδικήματα, ώστε στη συνέχεια να διενεργήσει έρευνα.

Δεκαοκτώ νέοι φάκελοι

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ.Τσαρούχας παρέδωσε την Τρίτη στον εισαγγελέα δεκαοκτώ νέους φακέλους για πρόσωπα που βρίσκονται ήδη στο «στόχαστρο» 

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν όιτι οι νέες καταγγελίες που προσκόμισε ο κ΄Τσαρούχας αφορούν τουλάχιστον τρεις ηθοποιούς  τα ονόματα των οποίων έχουν πολλές φορές αναφερθεί στον Τύπο μαζί με αφηγήσεις ηθοποιών που μιλούν για περιστατικά σεξουαλικής βίας.

Μεταξύ των καταγγελιών υπάρχουν υποθέσεις που σχετίζονται με κακουργηματικές πράξεις, ενώ φαίνεται πως κάποιες δεν έχουν παραγραφεί.

Τις επόμενες ημέρες πάντως οι καταγγέλλοντες αναμένεται να κληθούν για να δώσουν κατάθεση στον εισαγγελέα για όσα υποστηρίζουν στις αναφορές τους στο ΣΕΗ.

Παράλληλα στον εισαγγελέα έχει διαβιβαστεί και η δικογραφία από την Ασφάλεια για άλλον ηθοποιό, γνωστό από την παρουσία του σε τηλεοπτικά σίριαλ, με την καταγγελία για βιασμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελικός λειτουργός εντός της εβδομάδας θα αποφανθεί για την άσκηση ή μη ποινική δίωξη σε βάρος του ηθοποιού ο οποίος είχε κληθεί σε ανωμοτί κατάθεση, μετά την καταγγελία ότι βίασε πρώην συμφοιτητή του. Για την υπόθεση αυτή, υπάρχει ορατός ο κίνδυνος της παραγραφής, καθώς τον Μάιο λήγει το χρονικό όριο που ορίζει ο νόμος, γεγονός που γνωρίζει καλά η Εισαγγελία και προσπαθεί να επιταχύνει τις ]επόμενες κινήσεις της. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εμπλεκόμενος ηθοποιός φέρεται να αρνείται την κατηγορία, υποστηρίζοντας πως η πράξη έγινε μετά από συναίνεση και των δύο μερών.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 2-3-2021 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά