Logo

Δημήτρης Κουφοντίνας: Αίτημα διακοπής έκτισης ποινής από τους Ιωάννα Κούρτοβικ και Θέμη Σοφό [βίντεο]



 
 

Δύο αιτήματα κατατέθηκαν στον εισαγγελέα Λσμίας και στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λαμίας για τον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Το ένα αίτημα αφορά αίτηση προσωρινής ανακοπής της ποινής λόγω κινδύνου θανάτου και το δεύτερο ζητά την άμεση μεταγωγή του κρατούμενου απεργού πείνας στις φυλακές Κορυδαλλού. 

Και τα δύο αιτήματα υπογράφονται από τους δικηγόρους Ιωάννα Κούρτοβικ, συνήγορο υπεράσπισης του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα και Θέμη Σοφό, μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. 

Αυτή η νομική κίνηση έρχεται τη στιγμή που ο  Δημήτρης Κουφοντίνας βρίσκεται στην 55η ημέρα απεργίας πείνας και στην 9η ημέρα απεργίας δίψας και κινδυνεύει να πέσει σε κώμα άμεσα.

Η Ιωάννα Κούρτοβικ μιλώντας το πρωί της Τρίτης στον ANT1 είπε: «Έχει παραβιαστεί το Σύνταγμα και ο νόμο  και η Πολιτεία κινείται με πολεμική διάθεση απέναντι στον άνθρωπο και σε μένα» 

Σχολίασε, επίσης, ότι  «είναι απίστευτο το τι έχει γίνει. Ακούσαμε ότι Μητσοτάκης, Χρυσοχοΐδης και Τσιάρας δεν θέλουν να υποχωρήσουν. Δεν πρέπει να φτιάχνονται φωτογραφικοί νόμοι, οι οποίοι μετά παραβιάζονται από την ίδια την κυβέρνηση».

Κάλεσε ακόμη  την γγ Αντεγκληματικής Πολιτικής να πάρει πίσω την απόφασή της και να εφαρμόσει τον νόμο που παραβίασε, προσθέτοντας ότι:  «Τις τελευταίες μέρες μας υποδεικνύουν να ακολουθήσουμε μία διαδικασία που ξεφεύγει από τα όρια του νόμου» .

Σε ερώτηση γιατί ο Δ. Κουφοντίνας δεν ακολούθησε εξ αρχής τη νομική οδό η Ιωάννα Κούρτοβικ επανέλαβε πως όταν έγινε η μεταγωγή του τον Νοέμβριο στο Δομοκό και «ζητήθηκε η αιτιολογία, ώστε να προσβληθεί η απόφαση βάσει νόμου, δεν  δόθηκε το σχετικό έγγραφο.

«Στις 7/1 η Νικολάου μας έλεγε ότι μεταφέρθηκε στον Κορυδαλλό και μετά λόγω covid στο Δομοκό. Κατά τη διαδικασία υπήρχε από παντού άρνηση διότι κανείς δεν αναλάμβανε την αρμοδιότητα. Δε μας δόθηκαν επί δύο μήνες οι αποφάσεις και όταν μας δόθηκαν, δεν υπήρχε κείμενο αποφάσεων. Δεν έχουμε ένα συνταγματικό δικαστήριο που να εξετάζει τις παραβιάσεις του νόμου», είπε η δικηγόρος

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε η Ιωάννα Κούρτοβικ στον ΑΝΤ1

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 3-3-2021 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά