Logo

Δημήτρης Κουφοντίνας: Την απόρριψη της προσφυγής του προτείνει η εισαγγελέας στο Δικαστικό Συμβούλιο



 
 

Η εισαγγελέας Πρωτοδικών Λαμίας προτείνει προς το Δικαστικό Συμβούλιο την απόρριψη της προσφυγής του απεργού πείνας, Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος προσβάλει την απόφαση για μεταγωγή του στις φυλακές Δομοκού, ζητώντας να μεταχθεί στις φυλακές Κορυδαλλού. 

Σύμφωνα με την εισαγγελική λειτουργό ή προσφυγή είναι «νόμω αβάσιμη» γιατί δεν έχει εκδοθεί δεύτερη απορριπτική απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών (Κ.Ε.Μ.).

Παράλληλα, η εισαγγελέας, σύμφωνα με πληροφορίες, επικαλείται στην πρότασή της αναρμοδιότητα του Δικαστικού Συμβουλίου, υποστηρίζοντας ότι η προσφυγή του Δημήτρη Κουφοντίνα, έπρεπε να κατατεθεί στα διοικητικά δικαστήρια. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λαμίας αναμένεται να αποφανθεί επί της προσφυγής μέσα στις προσεχείς ημέρες. 

Στο μεταξύ, σε  δέκα προσαγωγές προχώρησε η ΕΛΑΣ, το απόγευμα, σε συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας για τον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Σύμφωνα με την αστυνομία  προκλήθηκε ένταση όταν οι, περίπου, 300 συγκεντρωμένοι αρνήθηκαν να διαλυθούν. Στη συνέχεια, το ειδικό όχημα "Αίαντας" τους έριξε νερό και τότε η συγκέντρωση διαλύθηκε.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 5-3-2021 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά