Logo

Πειραιάς: Κάθειρξη 9 ετών για τον τραυματισμό 30χρονης μετά από συμπλοκή για τα μάτια μιας γυναίκας



 
 

Οι μνήμες από τη συμπλοκή Ελλήνων, Αλβανών και Αρμενίων στο κέντρο του Κορυδαλλού που οδήγησε στον σοβαρό τραυματισμό μιας 30χρονης γυναίκας και του αρραβωνιαστικού της που συμπτωματικά κάθονταν σε καφετέρια στην πλατεία Ελευθερίας, ζωντάνεψαν στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πειραιά.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισαν εννέα άτομα για το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και άμεσης συνέργειας στην πράξη.

Βασικός κατηγορούμενος ένας 34χρονος Ιρακινός που πυροβόλησε την γυναίκα, ενώ ως συνεργοί του δικάστηκαν οι υπόλοιποι 5 Έλληνες και 3 αλλοδαποί, ενώ δεν έχουν εντοπιστεί ή ταυτοποιηθεί ακόμα πέντε συνεργοί τους. Δύο από τους εννέα κατηγορούμενους κρατούνταν και για το λόγο αυτό η υπόθεση εκδικάστηκε εν μέσω των περιορισμών των δικαστηρίων εν μέσω της πανδημίας. Πρόκειται για τον Ιρακινό που πυροβόλησε την παθούσα και έναν Έλληνα που εκτίει ποινή κάθειρξης 17 ετών για υπόθεση ναρκωτικών.

Η αιματηρή συμπλοκή έγινε το βράδυ της 1ης Αυγούστου 2017 για τα μάτια μιας γυναίκας. Ο ένας από τους εννέα κατηγορούμενους, ένας 33χρονος Έλληνας, είδε την πρώην κοπέλα του να μιλά με έναν 24χρονο Αρμένιο κομμωτή και αποφάσισε να τον «συνετίσει». Σύμφωνα με το αρχικό κατηγορητήριο, συγκροτώντας μια ομάδα εννέα ατόμων με επικεφαλής 50χρονο φερόμενο ως αρχηγό συμμορίας, έφτασαν έξω από το κουρείο του 24χρονου στον Κορυδαλλό και οπλισμένοι με πιστόλια και γκλοπ, επιτέθηκαν στον ιδιοκτήτη και δύο συγγενείς του που ήταν μέσα στο κατάστημα.

Τους ξυλοκόπησαν άσχημα. Η συμπλοκή συνεχίστηκε στους γύρω δρόμους με τον 34χρονο Ιρακινό να πυροβολεί με δύο αδέσποτες σφαίρες να τραυματίζουν σοβαρά μια 30χρονη κοπέλα και τον αρραβωνιαστικό της που κάθονταν σε διπλανή καφετέρια. Κατά τη διαφυγή τους, άλλοι δράστες πυροβόλησαν στο εσωτερικό του κουρείου, προκαλώντας φθορές στη τζαμαρία. Όταν έφτασε στο σημείο η Αστυνομία, οι δράστες της επίθεσης είχαν εξαφανιστεί.

Τελικά η υπόθεση εξιχνιάστηκε δύο χρόνια μετά από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής οι οποίοι έφτασαν στα ίχνη τους, χάρη στις τηλεφωνικές συνομιλίες των εμπλεκομένων. Μεταξύ των κατηγορουμένων ο 50χρονος φερόμενος ως αρχηγός συμμορίας στον οποίο είχε απευθυνθεί ο 33χρονος.

Τελικά η υπόθεση εξιχνιάστηκε δύο χρόνια μετά από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής οι οποίοι έφτασαν στα ίχνη τους, χάρη στις τηλεφωνικές συνομιλίες των εμπλεκομένων. Μεταξύ των κατηγορουμένων ο 50χρονος φερόμενος ως αρχηγός συμμορίας στον οποίο είχε απευθυνθεί ο 33χρονος.

Μετά την αιματηρή συμπλοκή, ο 50χρονος προφυλακίστηκε για άλλη υπόθεση σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, εκβιάσεις, διακίνηση ναρκωτικών, συνέργεια σε ανθρωποκτονία, επικίνδυνες σωματικές βλάβες καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ας σημειωθεί πως κάποιοι από τους εμπλεκόμενους στη συμπλοκή, είχαν απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές για αδικήματα όπως συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ληστείες, κλοπές, διακίνηση ναρκωτικών, παράνομη οπλοφορία και επικίνδυνες σωματικές βλάβες. Συμπτωματικά ο αδερφός του Αρμένιου κουρέα, συμμετείχε σε αγώνες καράτε, ενώ και ένας εκ των κατηγορουμένων στην υπόθεση, ασχολούνταν με πολεμικές τέχνες.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας κατέθεσαν η 33χρονη σήμερα κοπέλα και ο τότε αρραβωνιαστικός της που τραυματίστηκαν κατά τη συμπλοκή. Η γυναίκα περιέγραψε την περιπέτεια της που βρέθηκε πυροβολημένη μετά τη συμπλοκή στο κουρείο. Η 30χρονη τραυματίστηκε σοβαρά με διαμπερές τραύμα στην κοιλιά και ειδικότερα στην οσφυϊκή μοίρα. Εγχειρίστηκε στο έντερο και από τότε αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας. Ο τότε αρραβωνιαστικός της με τον οποίο έπινε καφέ στην πλατεία Ελευθερίας, τραυματίστηκε ελαφρά από την ίδια σφαίρα, ξυστά στη κοιλιά. Στην κατάθεση του στο δικαστήριο, περιέγραψε τη συμπλοκή των Ελλήνων και αλλοδαπών με κλωτσιές, μπουνιές και τα χτυπήματα με γκλομπ. Όμως δεν αναγνώρισε κάποιον από τους δράστες στα πρόσωπα των εννέα κατηγορουμένων.

Επίσης, κατέθεσαν δύο αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο, ενώ εξετάστηκαν βίντεο από το κουρείο και άλλα καταστήματα κατά τη διάρκεια της συμπλοκής. Σε ένα από τα βίντεο προκύπτει ότι ο Ιρακινός πυροβόλησε με αποτέλεσμα τον τραυματισμό της κοπέλας και ελαφρύτερα του φίλου της.

«Το μεγάλο μου λάθος»

Στην απολογία του ο βασικός κατηγορούμενος, Ιρακινός κουρδικής καταγωγής, πρώην λοχαγός του ιρακινού στρατού, σε άπταιστα ελληνικά, δεν μπόρεσε να εξηγήσει γιατί πυροβόλησε. Πάντως, ανέφερε πως σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να σκοτώσει ή να τραυματίσει την κοπέλα και τον φίλο της. Όπως είπε, ήταν άριστα εκπαιδευμένος στα όπλα και θα τους είχε κάνει κακό αν το ήθελε. «Είναι το μεγάλο μου λάθος» ανέφερε.

Μιλώντας για την ιστορία του, είπε πως πολεμούσε στα βουνά του Κουρδιστάν από 5 ετών. Είχε εκπαιδευτεί από τον αμερικανικό στρατό, ενώ όπως είπε θα μπορούσε να γίνει βουλευτής στην πατρίδα του. Πούλησε την περιουσία του για να δώσει 25.000 ευρώ στην παθούσα. Απολογούμενος ανέφερε πως πούλησε ακίνητη περιουσία του στο Ιράκ, για να βοηθήσει την παθούσα, δίνοντας της 25.000 ευρώ. Επεσήμανε πως το έκανε αν και είναι πολύ προσβλητικό να πουλήσει την περιουσία του.

Αξίζει να σημειωθεί πως κατά την ακροαματική διαδικασία ήταν παρούσα η παθούσα και μιλούσε με τον Ιρακινό που την πυροβόλησε καθώς και άλλους κατηγορούμενους. Μάλιστα πριν την ετυμηγορία, ήταν συγκαταβατική ως προς την επιβολή της ποινής στον Ιρακινό πρώην λοχαγό, ενώ και ο ίδιος της έκανε νόημα πως την ευχαριστεί που παρέστη στο δικαστήριο. Στις απολογίες τους οι συγκατηγορούμενοι του αρνήθηκαν τις σε βάρος τους κατηγορίες για τη συμμετοχή στη συμπλοκή.

Τελικά το δικαστήριο καταδίκασε ομόφωνα το βασικό κατηγορούμενο Ιρακινό για την απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δολοφονίας, οπλοφορία και οπλοχρησία σε κάθειρξη 9 ετών, ενώ ζήτησε τη συμπληρωματική άσκηση ποινικής δίωξης σε άλλον κατηγορούμενο για οπλοφορία, καθώς από το βίντεο που είδαν οι δικαστές, προέκυψε ότι οπλοφορούσε.

Το δικαστήριο αναγνώρισε στον πρώην λοχαγό του ιρακινού στρατού το ελαφρυντικό της έμπρακτης μεταμέλειας μετά την πράξη. Μάλιστα σύμφωνα με έγγραφο της κοινωνικής υπηρεσίας των φυλακών όπου κρατούνταν, έδειξε πως δεν είχε δημιουργήσει κανένα πρόβλημα κατά την κράτηση του. Όλοι οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι αθωώθηκαν ομόφωνα για το βασικό αδίκημα που είχαν παραπεμφθεί, αυτό της άμεσης συνέργειας με ψυχική συνδρομή στην απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο. Σε πολύμηνες φυλακίσεις καταδικάστηκαν για οπλοκατοχή δύο από τους κατηγορούμενους.

Ας σημειωθεί πως για το κακούργημα της ψυχικής συνδρομής στην απόπειρα ανθρωποκτονίας, είχε προφυλακιστεί επί μήνες ένας από τους κατηγορούμενους που τελικά αθωώθηκε και άρα άδικα κρατήθηκε επί μήνες…

*Του Βασίλη Τζήμτσου

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 14-4-2021 από directNEWS.gr πηγή: newsbreak.gr


Τελευταία Δικαστικά